lauantai 12. kesäkuuta 2021

Ennen saretta

Vitsi ku löytyy palio tekemätöntä tyätä ennen avoomia, vaikka luulin pystyväni ottamahan rennosti, nii kyllä se oli harhaluulo.........ylimitootettua toiveekkuutta. Minkäs sitä ittellensä mahtaa.  Tänään on kuitenki puutarhatöis välipäivä, ku sataa koko päivän. Aamulla ennen saretta kerkesin rimmeröörä yhyren latauksen verran. Kameranki kans kävin ikuustamas joitaki kukintoja, jos vaikka kellonympäri kestävä saret ne kurittaa olemattomihin. 

Kinttupoluun kellukat kukkii. Eres o ensimmäästä kertaa kukkiva punaasempi 'Flames of Passion' ja takana ihku 'Mai Tai'. Ihan vasemmas alanurkas  näkyvä keltaane, ei taira viälä tänä kesänä kukkia.

Tilikkutäkin narsissivuakko pistää parastansa, yhyres sammalleimun ja akankaali 'Burgundy Glown' kans. Ailakki kukkii risuusen hanhikkiairantehen seas.

Kevätatsaleeaki kukkii. Harmillisesti viikkua liian enne. Toivottavasti olis eres jotaki färiä viälä viikonki päästä. Takana näkyvä alappiruusu 'Haaga' toivottavasti olis viälä täyres loistos. Korallikanukkapuuki kukkii siävästi.

Kolomiopenkin espanjan sinililijat aloottivat kukkimisen. Ensimmääset sipulit istutin jo viis vuatta sitte. Lehtiä vaan pukkas ensimmääset vuaret. Vuasi sitte kukkii kaks vaalianpunaasta muutamalla kellolla. Syksyllä tuuppasin uuren sekootuspussin ja ny kukkii kunnolla. Täytyy taas toreta, että talavi on ollu sipulikukille erityysen suatuusa, näillekki.

Suviruusu on aukaassu ensimmääset nuppunsa. Toivottavasti olis viikon päästä täyres kukas.

Ystävä kävääsi viikolla, tuaren komian pioonikimpun. Siinä pähkäältihin maharollista lajiketta, että olisko vaikka 'Coral Charm'?  Mullaki olis penkis sellaases yks nuppu.

Samat kukat kuvattuna aamulla. Jännästi non vaihtanu färiä. Hianoja näinki.

Leppoosaa viikonloppua!

30 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää puutarhasi avoimia ajatellen. Toivotaan kukkimisen kestävän sinne saakka.
  Noita ihania kellukoita tuntuu olevan joka puolella mulle kuiskimassa: hanki minut, hanki minut!
  Sain äitienpäiväksi pionikimpun ja samaa ihmettelin, kuinka monta eri värisävyä ne ehtivät saavuttaa ennen lakastumistaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ilimat viileni. Se ainaki pikkuusen hirastaa lakastumista ja saret.
   Kellukoohin o helappo hurahtaa :) Huanompiaki hurahroksia on, joten anna mennä vaa.
   Pioonien färi muuttuu melekee silimis. Hauska ilimiö, näi likeltä seurattuna.

   Poista
 2. Toivotan sulle lepposta ja puutarhatuloksellista viikonloppua, nyt kun helle helletti, ainakin hetkeksi, niin jaksetaan paremmin puurtaa pihalla. Ai, en tiennytkään, että Avoimet puutarhat järjestetään. Menestystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Eilee tuliki siivottua. Tänään pääsöö taas pihalle. Enny nii fanaattine oo, että satees tarttis mitää teherä. Joo, kyllä järiestetähän. Puutarhoja on kuitenki vähemmän auki ku erellisinä kesinä. Vaikuttaa varmasti varhaanen aijankohta koronan lisäksi. Täälon onneksi sen suhteen aika rauhallista. Toivottavasti ihimiset lähtis liikkeelle.

   Poista
 3. Onpa näyttävästi kukkiva kevätatsalea. Meillä ei kuki vielä edes juhannusruusu puhumattakaan suviruususta, joka kukkii yleensä viikon edellämainitun jälkeen.
  Mukavia avoimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätatsaleea kukkii useen hyvin. Mullon suviruusu aurinkoosemmas paikas ku juhannusruusu ja siksi kukinta-aikaki toisinpäi. Kiitos!

   Poista
 4. Ihastuttava kevätatsalea, nyt taitaa vähän viiletä, joten kukinnatkin toivottavasti kestävät pidempään. Voin vain kuvitella stressiä ennen Avoimia, kun muutenkin tuntuu ettei ehdi kasvien tahdissa puutarhuroida. Sinulla on tosin niin ihana puutarha, että vaikket tekisi mitään, se on ilo vierailijoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätatsaleea on jokakesäänen färipilakku. Kyllä se kiältämätä stressitasua nostaa, vaikkei pitääsi, mutta minkäs teet. Oon jo suasiolla muutaman homman siirtäny avoomien jäläkeesehen aikahan. Ohan täs pitkä kesä viälä eres, eikä sitä pysty vaan terassilla istuen viättämähän :) Kiitos!

   Poista
 5. Ymmärrän tunteesi, mitenkähän itse kestäisin moista rennosti? Toisaalta itse näkee ne pienetkin rikat, mitä muut eivät lainkaan katso. Sinun puutarhasi on niin huikea kokonaisuus - kuten kuvasi jälleen osoittivat - että ei mitään hätää. Tosi kivan näköistä ihan sydämestä sanottuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikiaa on, vaikka sitä tiarostaaki, ettei tartte täyrellistä ollakkaa. Mitähän seki ny sitte o. Täälon kuitenki vastapainona tuata rakennusten antamaa rappioromantiikkaa, ettei pääse olemahan liian täyrellistä :) Oi kiitos!

   Poista
 6. Puutarhan kasvu on nyt niin kovaa ettei meinaa perässä pysyä. Yhden rikan kun kitkee niin kaksi on tullut tilalle. Joten tiedän tunteen, samaa stressiä pukkaa täälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Ja itte ne kaikki näköö. Eiköhän molemmilla kaikki hyvin mee. Ihanaa rippipäivää näin avoonten alle!

   Poista
 7. Älä stressaa Avoimista. Niissä on tarkoituskin näkyä myös keskeneräisiä projekteja. Myös siistiminen ja kitkentä on erään sortin projektia. Toki aina haluaa tarjota parastaan, mutta varmasti jokainen tietää sinun tehneen kaikken mahdollisen. Minusta jo se, että avaa puutarhansa toisten tulla, on jakamista täydellä sydämellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se stressaamata onnistu, ainakaa multa. Silloon tuloo tehtyäki vaikka mitä palio piänemmäs aijas ku muuten, joten piäni stressi on hyvä moottori. Erellisestä osallistumisesta tuli nii palio positiivista palautetta, että silloon jo päätin, että osallistun joskus muulloonki.

   Poista
 8. Kaunista kukintoo on puutarhassasi ja huoli pois, valamiilta näyttää avoimia ajatellen. Kasvatin nyt kellukoita siemenestä lajike on kerrottu 'Red Dragon' ja vielä on istuttamatta penkkiin. Jännä nähä jos kukkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa on jo tehty. Loput on ns. hianusäätyä. Kellukootaki tuntuu olevan tosi palio erilaasia. Toivottavasti kukkii ja nähärähän kuvat plokis.

   Poista
 9. Kyllä sinun puutarhaasi kelpaa esitellä avoimissa, siellä on paljon kivoja yksityiskohtia ja kaunista kukintaa. Ajoituksen kanssa täytyy vaan tyytyä luonnon omaan aikatauluun. Upea atsalea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ny näkyyvät rakenteet hyvi ja toivottavasti kukintaaki piisaas. Aika tasaasesti sitä oon yrittäny koko kesälle ripotella. Niino :)

   Poista
 10. Siinä yksi syy, miksi en osallistu avoimiin. Stressaisin itseni puhki jo viikkoja ennen. Toisten puutarhoja kierrellessä hyväksyy mukisematta myös rikat ja keskeneräisyyden. Omaltaan vaatii ihan mahdottomia.
  Nyt on sen verran viileämpää, että ehkä atsalea jaksaa pitää kukkansa avoimiin saakka. Vesisadekin virkistää, eikä tarvitse kastelukannun kanssa juosta itseään väsyksiin.
  Hyvin se menee. Kerää nyt voimia itsellesikin, eikä vaan puutarhalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaan alootta kyllä lunkisti, mutta mitä likemmäs H-hetkiä menöö, nii sitä jännemmäksi touhu käy. Ei sitä kyllä toisten puutarhoja samallaasella suurennusklasilla vahtaa ja mitä rennomman tyyline puutarha on, sitä villimpi se voi olla. Jokaasellon oma tyyli, mulla se ny on aika nypitty tai ainaki haluaasin sen olevan.
   Onneksi ilima viiles, mutta ny on riasana ja uutena jännitysmomenttina sateet tai oikiammin niiren rajuus. Puutarha rupiaa olemahan hyväs mallis. Parkkipaikkaa pitää viälä raivata ja siistiä. Toivottavasti sateehen välis pystyys eres nurmikon leikata. Yritän :)

   Poista
 11. Hienolta puutarhassasi näyttää. Mutta minä en voisi ajatellakaan osallistumista meillä kun on kaikki kesken ja vielä ehkä vuosia. Mutta sinulle tsemppiä. ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesken son meilläki. Monta ireaa on jalostumas ;D Vaikka kiältämätä jo aika "valamihilta" näyttää. Teilläki näkymät muuttuuvat hyvää vauhtia. Kiitos :)

   Poista
 12. Paljon kaunista kukintaa! Ihana tilkkutäkki. Ja avoimia ajatellen teillä on varmasti kaikkea hienoa ja kaunista ihmeteltäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ohan täälä liuta kasvia ja kaikellaasia värkkäyksiä :)

   Poista
 13. Ihana atsalea <3 Koita olla riehumatta liikaa, muut ei välitä vaikka jäisi hienosäätöjä tekemättä. Enpä ole hoksannut edes katsoa, mitä puutarhoja täällä päin on tänä vuonna auki, pitääpä tutustua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhilijaa vois jo himmata, jos pää antaa myären :) Ohan tiätysti viälä jotaki, mikkon tehtävä.
   Siältäpäi luulis löytyvän montaki puutarhaa.

   Poista
 14. Kyllä sinun kelpaa esitellä puutarhaasi, paljon on kaikkea katsottavaa. Pidetään peukkuja, että kevätatsaleassa olisi vielä kukkia silloin. Jos ei ole, niin kyllä ihmiset kuihtuneiden kukkien määrästä voivat päätellä, kuinka upealta se on näyttänyt. Monta muutakin kukkijaa voi vielä ehtiä aloittamaan kukinnan tapahtumapäivään mennessä.
  Tilkkutäkissä on upean näköinen kombo. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just kattelin erellisten avoomien kuvia. Yllättävän palio on loppujen lopuksi tapahtunu sen jäläkehen. Ainaki kurijenmiakat rupiaavat kukkimahan. Kiitos :) Mukavaa viikkua!

   Poista
 15. Ihanalle näyttää!
  Minä sain työkaverilta tuollaisen narsissivuokon. Sekin availi muutaman kukkasen. On aika söpö kasvi.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...