keskiviikko 2. kesäkuuta 2021

Navetan sivun kukintaa

Kyllä ny kukkii! Mullon etupihalla vaalianpunaane-pinkki-violetti-valakoone tulppulinija, mutta navetan sivulla oon repäässy. Siinon leiskuvat färit. Eipä siitä pliisummat färit erootukkaa.

Takareunas kukkiivat erifäriset narsissit ja eturivis tuluppaanit. Ny menöö kukinta osittain päällekkäi, joten kyllä färiä löytyy.

Narskut o pääasias omien narskupehkojen jakosipulia, mutta on siinä joku sekootuspussiki. Tua oranssitorvine o sellaasesta kotoosin.

Sivupenkki pihastapäi kuvattuna.

Sivupenkki 2.6.2021.
Ja sitte tiältäpäi. Piti kyyssätä kaikki hevoosrattahat pois erestä, neku oli tuas sikin soki, mun leiskuvan penkin eres. Ja pitihän mun leikata keltaane voikukkameriki ennen kuvaamista. Oon istuttanu tuaho kahtena syksynä saksalaasen 50kpl tulppupussin. Darwin -lajikkehet o 'Orange Lion' ja 'Van Eijk'. Eli jos kaikki kukkiis, pitääs olla 100 tulppua. Laskin, oli 94. Sanoosin, että aika hyvin.

Siilopenkkihin oon muutamana syksynä laittanu kerrattuja 'Sun Lover' -tulppuja. Ei mitää hajua, mitä nua vaalianpunaaset o.

Ny tarkenoo, liianki hyvi. Aamusta oli piäni maalaustuakio ja illalla oli petoonitöitä. Keskipäivällä ei tullu tehtyä palio mitää. 

Ihanaa kesäkuuta kaikille!

20 kommenttia:

 1. Värikylläinen ja pirteä ote! Iloisena leiskuvat sipulikukat sopii oikein hyvin tiiliseinää vasten. Eilisen päivän ohjelma kuulostaa rentouttavalta lämpimään kesäpäivään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petoonityät kyllä tuntuu, ku lapiolla sekootin. Porakoneesehen laitettava vispiläki olis......jossain, hyväs talles.

   Poista
 2. Komea rivistö upeita tulppuja. Varsin kiitettävä lopputulos, jos sadasta kukkii 94. Minusta tulppaanit ovat kukkia, joissa väriä saa ja pitääkin olla.
  Auringosta ja lämmöstä sietää välillä nauttiakin. Tänään piti tehdä viikkosiivous, mutta taidan suosiolla siirtää toiseen päivään ja keskittyä tutkimaan puutarhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon oikee tyytyvääne kukkimisprosenttihin. Miälestäni keltaaset tulput o keltaasempia ku vuasi sitte. Niis oli enemmä persikkaasta sävyä.
   Siivuan vasta ku on ihan pakko, ei kaharen aikuusen talous kuitenkaa nii kauhiasti sotkeennu. Kävin eilee tekemäs flikalle kaks perennapenkkiä. Puutarhahommia koko päivä. Onneksi molemmat penkit oli varijos suurimman osan aijasta.

   Poista
 3. Todella kaunis näky tuo kukkiva sivupenkki. Tulppaanit sopivat hyvin seinän eteen. Ja hieno tulos minustakin, että kukkivat noin hyvällä prosentilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istutin varmuuren vuaksi syksyllä uuren pussin, ku en tohtinu luattaa vanhojen tulppujen uusintakukintahan. Ny sitte leiskuu kunnolla.

   Poista
 4. Ihanasti väriä kuten pitää ollakin.

  VastaaPoista
 5. Kyllä on kaunis seinänvierus. Ja värit on mitä parhaat.

  VastaaPoista
 6. Upeat tulppaanikukinnot. Pidän kovasti Sun Lover -tulppaaneista, mutta täällä sateet osuivat niiden kukintacaikaan ja painavat kukat lakosivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son hiano tulppu. Oon istuttanu siilopenkkihin niitä ennenki ja ne saattaavat kukkia seuraavinaki vuasina, tosin monesti palio piänemmin kukin tai sitte kukat o yksinkertaasia. Vaikka saret on useen toivottuaki, nii ohan niistä harmiaki.

   Poista
 7. Vaikka olen muuten vähän hennompien värien ystävä, tulppaaneissa saavat kaikki värit kukkia meilläkin! Melko hyvällä prosentilla tulppaanisi kukkivat ja Darwineja kun ovat, jatkavat vuodesta toiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ny ihan näi räväkät färit oo munkaa lempparia, vaikka maku onki aikojen kulues pikkuusen muuttunu.

   Poista
 8. Tuohon navetan seinustalle sopiikin oikein hehkuva, värikäs kukkasipulimeri. Tummaa tiiliseinää vasten erottuvat hyvin. Nyt on lämmintä. Ja itikoita! Voi hyvänen aika mikä armeija varsinkin aamupäivästä ja illalla iskee kimppuun ja juuri silloin kun olisi paras hetki tehdä puutarhatöitä. Mutta on sentään kesäinen keli. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sopii. Sääsket o haukkana paikalla, jos on vähänkää varijoosta ja iltaasin tosiaanki oikeeta kiusankappalehia. Ja musta tuntuu, että ovat entistä suurempia, jotai valiojoukkua. Kesääset kelit o. Nykki nii kuuma, että pitää pitää pirennetty ruakatauko. Kiitos, samoon!

   Poista
 9. Hieno pitkä penkki upeita kukkijoita. Tuleeko siihen myöhemmin mitään muuta kukintaa ❓🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Särkynysyrän on seuraava, mutteihän se tuasta seinästäihinkää erootu. Siperiankurijenmiakat o seuraava suurempi rypäs. Syksyllä nauhukset. Eturivihin nousoo kuunlilijoja.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...