tiistai 8. kesäkuuta 2021

Tulppukiarros

Teherähän piäni tulppukiarros, ennenku non kaikki kukkansa kukkinu. Jos tämä kevät oli narsissien ilotulitusta, nii eivät tulput yhtää huanompia oo, vaikken ny nii maharottomasti niihin syksyllä satsannukkaa. Kivasti nousi maan uumenista vanhojaki sipulia. Kuivuus ja kuumuus vaan lyhenti kukinta-aikaa.

'Pink Star' 
Alootetahan tulppukiarros hanhikkipenkistä. Siinä kukkiivat vuaren vanhat sipulit ihan täyrenpään. Kukkia on jopa enemmä ku vuasi sitte.

Kolomiopenkkihin laitoon yhyren uuren lämpärehen 'Foxtrot' -tulppuja, mikkä näkyy heikosti kuvan keskellä yläreunas. Nua muut o erellisvuatisia jäänteetä. Vaaliat luultavammin 'Finolaa'.

'Holland Chic'
Kaaripenkkihin tulppuja tuloo lykättyä tiätenki enite, ku son nii näkyvällä paikalla. Siitä onki ollu kuvia erellisis postauksis, mutta täs on vuaresta toisehen nousevat ihanat, färiä muuttavat lilijatuluppaanit kiviympyrän viäres.

'Blue Diamond'
Kiviympyrän toisella reunallon kerrottuja kestosuasikkia. Tähän laitoon lisää muutamia. Tiärä onko uusia vai vanhoja vai molempia.

'Angelique'
Erellises kuvas taustalla näkyvät uuret tulput maustettuna vanhoolla sattumilla.

Pikkuusen välijempää näkymää kaaripenkin alakuosasta, paviljongin ja vallihauran välistä. Taustalla 'Holland Chic' ja eres vanhoja sekapussitulppuja.

Vaaliat o 'Candy Prince', tummat 'Purple Price' ja 'Blue Diamond'
Katajakulumas on hyväksi osoottautunu sekootus soinnutettuna vuarenkilipien kukintahan. Valakooset on osaksi vanhoja, terästettynä uusilla.

'Lambada'
Mäntykulumas piilootin tulppuja valakoosehen pikkusyränkasvustohon. Ihkuja ripsureunoja! Pelekäsin jo, että peittyyvät tykkönänsä, mutta kurottivat kuitenki näköösälle.

Kerr. valk. 'Mount Tacoma' ja muut 'Clearwater'
Kattelin nuata tulppupussien kuvia ja huamasin, etten ollu nähäny kerrattuja valakoosia ollenkaa. Piti oikee lähtiä vastavarten ettintäkiarrokselle. Löytyyhän ne. Pohojoospenkin yksinkertaasten valakoosten joukosta.

Sitte hypätähän  eteläpäähän. Ja lainatahan toukokuun lopusta pari kuvaa. Leimupenkis kukkiivat vanhat sipulit. Yhtäkää uutta en syksyllä laittanu. Ylimpänä hehkuu keskellä jo monta vuatta noussehet 'Van Eijk'-tulput.

Riskipenkinki kulumaukses kukkiivat jo kolomatta kevättä samat sekootuspussin sipulit.

Päätetähän tämäki kiarros navetansivulle, mihinä loisto jatkuu. Ny on tuares kuva. 'Orange Lion'-tulput o muuttanu färinsä keltaasesta oranssiksi.

Tein eilee äiteen kans pikaasen Tamperehen reissun ja kotia tullessani vastas oli ihana näky. Piha oli täynnä lätäköötä. Muuten kuappaane piha mikää kovin fiksun näkööne oo. Mutta peräti 6mm sare tuli  torella tarpeesehen. Sare tosin purotti osan tulppujen teräleheristä. Onneksi ilimat vähä viilenöö, ettei kaikki kukinta vilahra ohi alta aika yksikön.

Leppoosaa viikkua!

26 kommenttia:

 1. Oi nuo lambadat pikkusudämmen joukossa, oikein kauniita🧡 Itse oli vähän pettynyt tuohon kerrottuun valkoiseen tacomaan. Niin nopeasti terälehdet lurpsahtivat harottamaan ka oli vain hetken kaunis. Eikä kukinta edes osunut tähän helteeseen vaan silloin oli viileämpää. Mietin oikein että kaivanko ne pois. Tuskin kuitenkaan jaksan, eiköhän ne sinne taannu kun ovat kerrottuja ja jalostetumpia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän hyvin nua rimpsureunat sopiivat tuaho ja niis on viälä hyvä puali siinäki, että tuan tyyppiset on aika sitkeetä muutenki. Nousoovat yleensä monena vuatena, ainaki jotenki.
   Kyllä ne siitä katuaavat varmasti ihan ittellänsä.

   Poista
 2. Nyt menee kyllä kukinnat tosi nopsaan. Saisi viiletä (ja sataa täälläkin!).
  Ihanan värisiä tulppaaneja sinulla, ja niiden yhdistelmiä! Hailea Holland Chic on tosi nätti. Mutta nuo oranssit! Oi namskis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuntuu menevä. Meillä tuli tiistaina viälä lisääki. Yhtehensä satoo kahares päiväs 15mm. Oli oikee tervetullutta. Tua Chikki on aluuksi ihan valakoone, punastuu vanhetessään. Eikös, nii herkullisen färisiä :)

   Poista
 3. Onpa sullakin muutaman tulppaani. Ihan huikea on alimman kuvan ilotulitus! Mutta on sinulla selvästi silmää myös hillityille väriyhdistelmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama. Navetan näkymä parani entisestänsä, ku nua keltaaset muuttuuvat persikkaasiksi. Alunperin oon suasinukki hillitympiä yhyristelmiä. Tulppufärit o räiskyny vasta joitaki vuasia :)

   Poista
 4. Kauniita ihan kaikki! Hienoja väriyhdistelmiä, sointuvat hyvin toisiinsa sekä muihin kasveihin. Mutta väri-ilotteluakin sallitaan ja Lambadat sekä Orange Lion tulput menevät suosikkien kärkipäähän. Kiva, kun saitte sadetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään färiistä ja se näkyy. Nuaren tulppujen färiiston tullu mun uus suasikkifäri. Sare tuli ku tilauksesta. Joo, siitepölyt katos ja kasvustot muutenki virkistyyvät.

   Poista
 5. Olipa ihanat kuvat! Tällä tavalla kuvattuna näkyy hyvin, miten tulppaanit asettuvat muuhun kasvillisuuteen ja perennoihin. Ja hyvinpä sopivatkin! Aivan ihania näkymiä eri yhdistelmillä. 'Holland Chic' näyttää kauniilta (ei ollut yhtään ei-kaunista), en muista ennestään ja se voisi sopia monen perennan kanssa.
  Penkkisi näyttävät niin kauniilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvat tulput o suarastansa rumia, nehän o vaan vähemmän kauniita. Kiitos :)

   Poista
 6. Tulppaanit ovat aina ihania, oli väri mikä vaan. Hyvä idea laittaa pikkusydänten keskelle, niiden lehdet peittävät hyvin lakastuvat tulppaanit. Meillä saatiin tänään 18mm vettä, tuli tarpeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä, mutta o joitaki, mikkä jätän mialuusti kauppahan. Joo sinne ne leheret häviää, joiski kohoris jääväkki turhan hyvin näköösälle. Hyvä, että sare osuu kohoralle. Mäki jo harkittin letkujen vetämistä.

   Poista
 7. Monenlaisia kaunottaria sulta löytyykin. Jopa oransseja😉
  Kukinnat tuntuu tulevan ja menevän vauhdilla, hyvä kun perässä pysyy ja ehtii nähdä ja kuvata.
  Täälläkin saatiin vettä, Jes!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jopa! Ny on vauhrikasta. Muutaman kukinta meni jo sivusuun. No, jos ens vuanna sitte. Hyvä, hyvä!

   Poista
 8. Kiitos tästä tulppukierroksesta! Nautiskelin noiden vaaleanpunaisten ja liilojen tulppaanien lumoissa. Hienoa, jos saitte vettä tarpeeseen. Meillä ei vielä sadetta kaivattaisi ainakaan pariin viikkoon. IBC-kontti on melkein täynnä sadevettä ja maa toukokuun sateiden jäljiltä edelleen märkää. Kerrassaan loistava tilanne näin alkukesään. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justihin sopivasti vesivarastot tyhyjeni ennen saretta. Ny o taas hetkeksi keltaasta vettä. Teillä sitä vettä tuliki palio myähemmin ku meillä. Kiitos, samoon :)

   Poista
 9. Nyt on ollu kaunista kukintoo tulppaaneissa. Viileä ja kostii jakso kesän alussa varmaan ol niille mieleen. Mukava kun on monenlaisia tulppaaneita puutarhassa ja meilläkin viimeset myöhäset ovat kukassa. Kauniit on siun penkit ja tulppaanit niissä, tuo 'Blue Diamond' on oikein uhkea ja värikin hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aivan ihana tulppuaika. Aikaa myären on penkit menny kirijavammaksi. Aluus olin palio valikoovampi. Meilläki o viälä viimmeeset kukas. Sitei tiärä löytyykö kukkijoota enää huamenna, jos koko päivän sataa. Diamondia pitää ottaa melekee joka syksy, on se nii hiano.

   Poista
 10. Sinulla on monessa eripaikassa tulppuja ja se on hyvä juttu niin näkee vähän joka puolella kaunista. Minulla on vain yhdessä paikassa vielä. Vettä saatiin yllätys täälläkin vaikka sää sovellutus ei sitä kertonutkaan. Erittäin hyvä asia koska me emme ole saaneet vettä aikoihin. Sadetta on luvattu myös lauantaina ja hyvä niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusikolomio taitaa olla ainut, mihinkä enoo tulppuja tuupannu. Nojoo, mutta soliki komiaa kukintaa. Täälä alakas sataa aamupäivällä ja taitaa tulla huamisaamuhun asti. Hyvä juttu, jos ei kovin rajusti tuu. Sellaane hilijaane saret olis parasta, etteivät kaikki kukinnot karise. Toivottavasti teilläki saret toteutuu.

   Poista
 11. Ai niin minulla on esikko arvonta blogissani jos kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuun kattomahan. Oon ollu puutarhas, nii on plokit jääny vähemmälle.

   Poista
 12. Ihania ovat ja mikä värien ilotulitus! Silmääni pisti myös upean tuuheat sammalleimut, itselläni haaveissa sellainen "kaatunut maitotonkka-kukkapenkki" valkoisista sammalleimuista. Maitotonkka jo löytyy, mutta kukkapenkki vasta haaveissa/tekeillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään färiistä, mikä näkyyki. Ny sammalleimut o vasta täyres kukas, toivottavasti viälä viikonki päästä. Son hyvä irea :)

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...