tiistai 22. kesäkuuta 2021

Avoomet puutarhat -päivä

 Oli torella ihana päivä! Suasittelen rohkiasti avaamahan oman puutarhan! 

Väkiä oli mukavasti liikkeellä, nii ettei tarvinnu yksin olla (n.150).  Oli monta ihanaa kohtaamista. Sää oli just sopiva, sellaane pilivipoutaane päivä, ei liian kuuma. Taimet teki kauppansa, jäi vaan muutama purkki. Ja kuinka ollakkaa, ensimmääsenä hävis kaikki alappikärhöjen siämentaimet. 

Alappiruusu rupes valitettavasti olemahan viimmeesillään, eikä pioonit keriinny näihin kekkeriihin, mutta.....

......onneksi kurijenmiakat alootteli.

Pohojoospualellaki oli kukintaa.

Etupihaa. Meikälääne on tua kirijavapuseroone.

Tulevaa puutarhuriainesta?!

Eniten kysytty, minikokoone kamsatkanalppiruusu

Mulla oli aika mones kukkivas nimilaput, mutta erellistä en hoksannu laputtaa.

Meitä oli illalla kaks väsynyttä, mutta onnellista kukkujaa. Kummallaki oli oman harrastuksensa kans onnistunu päivä, ku isäntä tuli raviista kukkapuskan kans, ykkösrahat taskus. Erellisestä onki aikaa.

Päivän onnistumisesta kuuluu kiitos apujoukoollekki; kaffitarijoolusta hualehtiville, taimimyyjälle ja kuvaajalle. Kiitos!

Kiitos kaikille kävijöölle! 
Teittä päivästä niin ihanan 💗

18 kommenttia:

 1. Mahtavan paljon vieraita! Minulla on muina vuosina ollut nimikyltit kasveilla mutta tänä vuonna en ehtinyt laittaa. Ja kyllä kelpaa esitellä noin siistiä puutarhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävijämäärä oli kyllä paikallislehtien pikkujuttujen ansiota. Niistä paikalliset ihimiset tiaron avoomista sai. Nimikyltit helapottivat ittiäki. Rupes jo pätkimähän tavallista enemmä. Sulla oliki kiirusta aikaa. Tämähän on loppujen lopuksi piäni piha, verrattuna sun plantaasihin.

   Poista
 2. Teillä on ollut mahtava päivä <3 Vierailijoita mahtava määrä! Eipä siis ihme, että illalla oli väsynyt olo.

  VastaaPoista
 3. Olipa ihana päivä, hienoa että oli noin paljon sakkia liikkeellä. Hyvä idea laittaa nimilappuja.
  Tämä on ehkä pikkusen liian aikasin näillä leveyksillä. Itellä ainakin on aivan liikaa vihreä voitolla. Viikko kaks niin muuttuu, mutta sulla näyttää upealta.
  Ravimenestys kruunas päivän. Onnea molemmille 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinki kukkivat kasvit huamatahan. Niihin laputtamisen kannattaa kohoristaa.
   Mäki pelekäsin, ettei puutarhas mitää kattottavaa oo. Mutta olihan sitä jotaki rakenteeren lisäksi.
   Isäntää otti pikkuusen päähän lähtiä, muttaku oli hevooselle nii nappisarija. Sai onneksi tauluhun parannusta. Olis isännälle ollu monta tuttua kävijää, joiren kans olis ollu kiva praatata. Kiitos :)

   Poista
 4. Hienosti ihmiset löysivät puutarhasi. Varmasti olivat iloisia nähtyään kauniin puutarhasi. Hienoa, että myös miehen päivä oli onnistunut. Onnea teille molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyytyvääne täytyy olla. Ja taisivat viaraalijakki olla, koska useemmat viipyyvät aika kauvan ja kiärtivät pihan monta kertaa. Tiätenki oli aikaaki, koska ihan likellä ei muita kohteeta ollu.
   Viimmeesis startiis on ollu rutkasti epäonnia. Onneksi ny tuli hyvä tulos. Kiitos!

   Poista
 5. Onnistunut päivä teillä kummallakin. Hurjasti oli kävijöitä teillä ja kyllähän pihaasi kelpasi esitelläkin. Niin siistiä ja kukkaisaa aikaisesta ajankohdasta huolimatta. Mukavaa juhannuksen odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä :) Kivasti oli kävijöötä ja kukkijootaki löytyy. Kiitos, samoon!

   Poista
 6. Hienoa, että sait vierailijoita noin kivan paljon, silloin tuntee, että ei ole turhaan ahkeroinut ja varannut aikaa esittelylle. Nimikyltit on varmasti tarpeellinen ja merkittävä osa avoimia, ihmiset tulevat hakemaan vinkkejä myös omille pihoilleen ja eihän sitä puutarhuri jouda jokaista erikseen kuljettamaan. Toiset nauttivatkin omassa rauhassa katselustaan. Siistiä, kaunista ja runsasta pihapiiriä on ilo esitellä! Onnea myös isännälle onnistuneesta ravipäivästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti sitä löytyy kaikellaasta tekemistä, vaikka etukätehen oletin, ettei mitää hoppua tuu. Kyllä nimikylttiä luettihin, siksi tuntuuvat olevan hyäryllisiä. Selevästi osa meni kauempaa ja osa haki henkilökohtaasta kontaktia. Yritin kaikki tervehtiä, rintamerkkiä ku ei ollu. Osalle puutarhoosta ei ollu puutarhaliitolta lähteny toimintapakettia ja tiätysti olin yks niistä. Onneksi löytyy vanha viiri tiänvartehen, mutta rintanapista ollu mitää havaantua. Kiitos :)

   Poista
 7. Onnittelut niin emännälle, kuin isännällekin hienosta ja onnistuneesta päivästä.
  Kauniit kuvat huolitellusta puutarhasta.

  VastaaPoista
 8. Hyvältä näyttää kuten aina. Tuo kamsatkanalppiruusu on jännä en ole ennen törmännyt. Taitaa jäädä matalaksi tuo kasvusto. Levisiat on sinulla myös hienoja olet saanut ne kestämään talven yli. Minulla on ollut kotona rinteessä myös niitä ja viihtyivätkin muutamia vuosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kamsatkanalappiruusu oli muutama vuasi sitte Hankkijan listoolla, eikä tuan suuremmaksi kasva. Nua Lewisiat o alakuperäästen siämentaimia, mikkä tuntuuvat talavehtivan ihan hyvi. Talavimärkyys o niiren pahin viholline.

   Poista
 9. Onnea 🥰
  Mistä materiaalista laput ovat? Näyttävät semmoisilta kuin taimistotkin käyttävät.

  VastaaPoista
 10. Kiitos :)
  Laput leikkasin huuhrelluusta maitopurkiista. Hyvin ajoovat asiansa, eiväkkä maksanu mitää :)

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...