perjantai 25. kesäkuuta 2021

Mittumaaria!

Tuntuu ihan ihimeelliseltä. Ensimmääne juhannus täälä iliman lehemiä. Useen on juhannuksena viälä painettu tukka putkella  pitkin peltoja paalaamas, ny sitäkää ei oo. Hevoosheiniä pitää toki teherä, muttei juhannuksena.

NY voi kaikes rauhas kiärrellä pitkin pihaa ja ihaalla tämän hetken kukkijoota. Leimupenkis kukkii kestoihastus sinine mirrinminttu 'Junior Walker' ja taaempana kukkii ensimmäästä kertaa kunnolla kurjenpolovi 'Sirak'.

Potangeris on kukkinu jo kauvan maas talavehtinehet kruunuvuakot. Ei montaa, mutta kuitenki. Sinine o jo ensimmääset kukkansa kukkinu.

Terassillekki ny kerkiää istahtaa. Viäres kukkii kersoolta saatu rungolline verenpisara.  Juurelle istutin uuren tuttavuuren, sammakonkäpälän. Piti nimi tavata monehen kertaha, että luinko varmasti oikee.

Kolomiopenkis kurijenmiakka  'Perry's Blue' koriana.  Eres kukkii valakoone isorikko ja taustalta näkyy viälä suviruusun viimmeesiä kukkia.

Ja niin siinä kävi, että yä teki taikojaan ja ensimmääset piooninkukat on tosi asia. Tumma 'Zi Feng Yu'.

.......ja vaaliampi ihku 'DK. Aleksander Fleming'

Tästä kohtaa taitaa tulla myähemmi viälä monta kuvaa, koittakaa kestää.

Puutarha on lyännis ja on aivan ihimeellistä herätä, ettei oo päivän tyälista het miäles. Mutta pikkuhilijaa teköö miäli aloottaa seuraavia projektia, mutta ne taitaa saara orottaa pyhien yli. Toteutuksis ku tarvittaas rälläkkää tai poraa tai hiomakonetta, eikä millään viitti rikkua tätä keskikesän rauhaa.

MUKAVAA JA RENTOUTTAVAA
MITTUMAARIA!

24 kommenttia:

 1. Kaunista siellä edelleen ja kyllä kestän ehdottomasti katsoa vaikka kuinka monta kuvaa. Pionit näyttävät niin kivoilta tuolla. Minä päädyin myös suunnitelmissa lisäämään muutaman uuden pionin uusille alueille - ovat ne kukkiessaan niin kauniita!
  Nauti nyt, kun ei ole navetta ja heinähommia - olette niitäkin tehneet ihan riittävästi arjet pyhät.
  Oikein rentouttavaa jussia ja/tai minttumaaria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti uuret kerkiääs kukkia vanhojen kans yhtä aikaa. Sulla sitä tilaa riittää. On tämä elo iliman navettaa uskomattoman rentua. Äkkiää tähänki oppii. Kiitos :)

   Poista
 2. Ihanaa, että teillä on viimein leppoisa juhannus. Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olisi tälläästä aikaa uskonu koskaa näkeväni. Kiitos :)

   Poista
 3. Hyvää juhannusta. Mukava tuolla on käppäillä ja ihailla kättensä töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Samalla aivot surraa seuraavien suunnitelmien kimpus ;)

   Poista
 4. Nauti rauhasta ja malta mielesi uusilta projekteilta! Puutarhasi on priimakunnossa! Ihanaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se aika kuluu näinki, mutta kyllä miäli jo myllää uusia juttuja. Joitaki keväälle suunnitelluusta siirrin suasista loppukesälle. Ei ne kuitenkaa mitää mullistavia juttuja oo. Kiitos :)

   Poista
 5. Just saatiin rehusiilo kiinni juhannusaattoa vasten yöllä. Nyt otetaan vähän rennommin viikonloppu. Hyvää juhannusta teillekin ja nauttikaa kauniista kesästä. Minun pionit vielä nupulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny on sitte väsyny, mutta onnellinen olo. Tuas tiällä ku menöö traktorit eres takaasin, nii ihimettelöö, että kuinka sitä jaksoo mennä aamusta iltahan. Jaksoo sitä, ku oli pakko. Kesä on karijatilalla niin vauhrikasta ja tyäntäyteestä aikaa, ettei kesästä kerkiä palio nauttia. Yrittäkää teki kuitenki nauttia kesästä ja tulevasta pioonien kukinnasta :)

   Poista
 6. Tiiän tunteen, kun ei oo lypsylle männyy! Nauti nyt tästä ajasta ja pie pyhät rauhassa. Kaunista kukintoo on siulla siellä. Meillä kaikki kukkii noppiisti kuumuuven ja kuivuuden kynsissä. Pionitkin hetken ilona ovat. Hyvvee juhannusta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, yritän. Tääläki kaikki etenöö vauhrilla, mutta teillä taitaa olla viälä kuumemmat oltavat. Kiitos :)

   Poista
 7. Mukavat Jussit! Omat puutarhatyöt pääsivät eräänlaiseen päätökseen, kun saunanterassi valmistu juuri parahiksi. Nyt vien kaikki kuokat varastoon pariksi päivää ja vaan nautin! Minullakin kukassa ensimmäinen pioni, jonka nimeä en tietenkään tiedä, mutta näyttää erehdyttävästi samalta kuin tuo sinun zi feng yu. Ostin sen muutama vuosi sitten Lapuan avoimista ja muistan vain, että oli joku kääpiöpioni jolle ei pitäisi korkeutta hirveästi tulla. Kertakaikkisesti upean värinen kukinto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Uuresta terassista pitää nauttiakki, eres hetki aikaa kaikes rauhas. Tyäthän ei mihinkää karkaa. Muistaas vaan ittekki. Tua mun kiinalaanen on nuasta kaikkista korkein. Hiano on. Sen kukinto on näi alakuvaihees hyvän tumma, mutta lopulta färiä ei meinaa eroottaa viäreesen Aleksanterin färistä. Taitaa olla kyllä monille piooniille tyypilline ominaasuus tua vaalenemine.

   Poista
 8. Hieno verenpisara ja kauniita näkymiä puutarhasta.
  Mukavaa juhannuksen jatkoa. 🇫🇮🌸🌼🌺🦋

  VastaaPoista
 9. Eikö ole ihanaa, että saa aivan rauhassa keskittyä tekemään sitä, mistä todella pitää? Ei rasita lehmien lypsyt tai appeet. Puutarhasi on niin tip-top. Aika ansaitusti nauttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, ihan uskomatonta.
   Onneksi puutarhasta löytyy aina jotaki tekemistä, jossei muuta, nii ohikukkinehien nyppimistä.

   Poista
 10. Upea tuo viimeisen kuvvan istutusalue! Kyllä sitä voi esitellä useaan otteeseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Varmasti tuloo viälä kuvia piooniista(ki), yhyres ja eriksensä :)

   Poista
 11. Naapurissa huudatettiin tänään urakalla moottorisahaa, semmoista juhannusmusiikkia meillä. Pionit ovat komeimmillaan mutta kukkivat kovin nopeasti näillä helteillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa se päivän töillensä valinnu. Tuntuu, että kaikki kukkiivat pikakelauksella. Eikä auta yhtää, että tällä hetkellä ei ennusteis näy pisaraakaa vettä.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...