torstai 24. kesäkuuta 2021

Nuputtaa

 Kyllä ny kesä etenöö vauhrilla. Tuntuu ihan, että kaikki haluaa kukkia yhyres klimpis. Mitähän syksylle jää?

Olin eilisen menos ja sillä aikaa 'Therese Bugnet' oli aukaassu suurimman osan nupuusta. Onneksi niiton viälä lisää.

Tämon mulla rungollisena ja kukkii paremmin ku koskaa. On kerran paleltunukki/kuivanu. Siirrin sen syksyllä kolomiopenkistä tähän kaaripenkin laajennuksehen, paviljonkipenkkihin.

Tämäki kohta loistaa. Itte kasvatettu sekootuspussin ritarinkannus. Tänä kesänä niin topakkana että. Oon parihin kertahan solominu sen ympärille harsonpalan tueksi, ettei tuuli vaan pääsisi tekemähän tihutöitä.

Ennätysmäärä sormustinkukkiaki kohta kukkii. Muutamista näkyy jo färiä.

Ja sitte nämä kaks kuvaa. Ovat sinisarijoosta, mikkä vuasi sitte vaihroon isoompihin purkkiihin ja meinasin hukuttaa syksyn vesisateesiihin. Olin ihan varma, että juuret oli märäntyny. Kyyssäsin molemmat purkit kuitenki navettakeittiöhön (5-7astetta) valuttamisen jäläkihin. Rusketti ja tiputti lehtensä, muttaku valo keväällä lisääntyy rupes molemmista purkiista näkymähän uutta kasvua. Soliki yllättävän topakkaa ja ny havaattin molemmis purkiis jo muutaman nupun. Jippii!

Siis jopa täs surkimukses, mikei oo kukkinu ku yhyren kerran, yllätyksellisesti sen ensimmääsenä kesänä. Tältä nupulta on selevästi ollu suunta hukas.

Ja tämä se vasta ihimeellitä o. Ainaki kymmenes kärhös o jo nuppuja näkyvis. Useen o näihin aikoohin viimmeeset kärhöt vasta heräälly. 

Näitä orotan suurella miälenkiinnolla, nimittäin pioonien kukintaa. Vuasi sitte pengastin tätä penkkiä, siirrin yhyren ja istutin siihe kolome uutta pioonia ja suureksi hämmästyksekseni kaikis o nuppuja. Nuas kolomes vanhemmas ihan tajuttomasti. Uusimmis, hyväku yks, että färin näköö. Eileen näinki liuran aivan hervottoman färisiä pioonia ja olis varmasti joku joukkohon lähteny, jos olisin jo nähäny näiren yhtehensopivuuren. Tuaho mahtuus viälä pari. Ei olisi viälä muutama vuasi sitte uskonu, että kualaan näi pioonien perähän.

Tämä sen sijaan lähti joukkohon färinsä takia. Nuppuja siinäki viälä rutkasti. Son joku pipo. Nimiki siltä löytyy, 'Pristine Lila Purple' mutten oo saanu seleville mikä pipo liänöö. Onko tuttu kellekkää?

Tein juhannussiivot.......leikkasin nurmikon :)

12 kommenttia:

 1. Minä harkitsin myös nurmikonleikkuuta, mutta loppui aika ja enrgiat kesken. Mahtavan paljon kukkii täälläkin sormustinkukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alootin toisesta päästä, leikkasin ensi nurmikon. Muulla ei sitte nii väliä ookkaa. Sormustinkukat taitaavat juhulia tänä kesänä ihan kunnolla.

   Poista
 2. Therese kukkii täälläkin. Nyt on sormustinkukkien vuosi, kevään kosteus taisi tehdä niille hyvää. Mukavaa juhannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullonki palio ihania ruusuja. Joku non saanu villiintymähän tääläki, oikiastansa ensimmäästä kertaa kunnolla. Kiitos, samoon!

   Poista
 3. Therese on kukassa ja sormustinkukat samoin kukkivat täällä jo runsassti. Minäkin olen ihmetellyt kärhöjen pulleita nuppuja, tämä lämpö on ilmeisesti sopinut monelle kasville, toivotaan että kukintaa riittää.
  Upeaa, että sinisarjat voivat noin hyvin!
  Tämä vuosi on ollut hyvä pioneille, minäkin näin monen uuden pionin värin, vaikka kukkien määrä ei ollut vielä suuri. Totesin myös, että pioneja täytyy hankkia vielä uusiin paikkoihin, onhan niiden kukka kaunis ja näkyy pitkälle.
  Hieno pipo, huolisin minäkin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun penkit rupiaavat olemahan pullollansa hianua kukintaa.
   Talavi oli kärhöölle ensin suatuusa ja alakukesän lämpö on tosiaan niitä helliny lisää. En muista koskaa nähäneheni näin mones nuppuja näin varahin. Vaan 'Arabella' on täs vaihees yleensä nuppuullu. Heitin sinisarijoolle syksyllä miälessäni hyvästit. Onneksi toisin kävi.
   Olin asennootunu orottamahan uusien pioonien kukintaa monta vuatta. Yllätys oliki, ku näin niiski eres sen yhyren nupun. Kiva nähärä kuinka istutussuunnitelma toimii. Menöö hermot, ku plaatuja olis vaikka kuinka palio, mutta tilaa vaan muutamalle. Sulla tilaa piisaa viälä monelle pioonille :) Pipo pääsi jo multihin. Paikka on ehkä riski, mutta tuloksen näköö vuaren päästä.

   Poista
 4. Hieno tuo runngollinen Theresa. Sinä pääset kohta nauttimaan upeasta pionien kukinnasta. Toivottavasti ukkosmyrskyt eivät pääse pilaamaan kukintaa.
  Minullakin ensimmäiset sormustinkukat kukkiva. Siementaimia on taas runsaasti ja osan olen jo perannut pois. Liika on liikaa.
  Hyvää juhannusta sinne teille.🌺🦋😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, toivottavasti tulevaasuures olis enemmä oksia. Ny näyttääs siltä, että saretta ei oo luvas yli viikkohon. Jospa tällä kertaa pioonit sais kukkia iliman sareryäppyä. Siämentaimia näyttää mullaki kasvavan kiitettävästi. Flikalle taas ainaki osan kyyssään. Kiitos samoon, hyvää juhannusta!

   Poista
 5. Arvaa vaan, olenko minä hyppinyt riemuissani kun melkein kaikissa kärhöissä on jo isojakin nuppuja näkyvissä. Osa ehti jo avata viimevuotisiin versoihin kukkia. Eipä ole ennen tällä tontilla nähty maassa talvehtineiden loistokärhöjen kukkia jo kesäkuussa. Hyvä talvi oli ensin takana ja nyt kasvua vauhdittava kostea ja lämmin alkukesä.
  Hienosti sinisarjasi virkosivat syyskylvystä. Hassu tuo yksi nuppu. Minäkin tein juhannussiivousta: kitkin kivipolkujen saumoja. Vielä jäi pari metriä vanhaa polkua ja viime kesänä tehty uusi polku kokonaan kitkemättä, mutta niissä ei mene varmaan tuntiakaan. Loppusuoralla yksi kesän puuduttavimmista hommista. Nurmenleikkuu jäi huomiselle ja se onkin onneksi isännän hommia.
  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaan :D Sulla osa talavehtiiki tosi hyvin paksun lumipeitteen alla. Ihana kärhökesä tulos, jos nämä helteet ei niitä täysin kuivata. Nonki kyllä liki ainuuta, joita kastelen erikseen. Sinisarijat tekivät oikee superyllärin.
   Mulla sisäsiivoukset on näi kesällä hyvin vähääset, ihan pakolliset kuviot ja niitei oo montaa :D Pihaltaki kyllä löytyy niitä inhokkitöitä, kitkeminen ei oo munkaa suasikkia, eikä ruahonleikkuukaa, mutta molempien jäläkihin on hyvä miäli. Kiitos :)

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...