sunnuntai 27. marraskuuta 2022

Ensimmäänen arventti

Hups! Äkkiää se vuasi taas viärähti ja on ensimmääsen arventin aika. Hoksasin sen taas eileenillalla. Tänään sitte väsäsin jo perinteeksi käynehet arventtikynttilät.

Kynttilät, tällä kertaa vanhoos kivisis tuikkukipoos olevia tuikkuja.
Irea oli taas ihan hakuuses, eikä tästäkää tullu alakuperääsen suunnitelman mukaasta, mutta väliäkö sillä. Halusin kuitenki käyttää lehtikuusen käpyjä, ku niitä monen vuaren orottelun jäläkihin vihiroonki tuli. Pohojalla on halakaastu kukkasiäni muatooltuna ympyräksi. Reunahan sisalia narulla kiinni ja sitte käppyrääsiä oksanpätkiä pystyhyn. Loput oksat piäniin pohojalle peittämähän viheriää kukkasiäntä. Sammal olis tiätenki ollu hianua, mutta heräsin tähän liian myähään.
Päälle nurinpäi, 30cm korkia, liäriön muatoone lasiastia. Olin toki sitä ennemmin kokeellu, että sopii.
Pohojan päälle mahtuu sopivasti nämä vanhat marmorituikut.


MUKAVAA ENSIMMÄÄSEN ARVENTTIPYHÄN ILTAA
ja 
RENTUA JOULUN OROTUSTA!

16 kommenttia:

 1. Onpa nätti asetelma. Hyvää adventtia!

  VastaaPoista
 2. Kiva asetelma. Tosiaan nyt on jo eka adventti. Hups vaan!

  VastaaPoista
 3. Kaunis asetelma.
  Hyvää adventin aikaa sinulle. 🕯

  VastaaPoista
 4. Pienet kävyt ja käppyräiset oksat ovat kauniita. Hyvää adventtiaikaa!

  VastaaPoista
 5. Samoin sinulle! Kaunis asetelma.
  Minullakin on usein lehtikuusen kävyt tai isot Israelista tuodut koristeena.
  Eilen hain vanhan koulun pihalta pari pudonnutta lehtikuusen oksaa, en ole vielä päättänyt tuleeko ne sisälle vai ulos. Joka tapauksessa kieputan niihin jouluvalot❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kävyystä saa hianoja koristeeta ja kestäävät monta vuatta, jos haluaa säilöä ne.
   Laitat sitte kumpahan tahansa, non kivan näkööset.

   Poista
 6. Tuohan on kiva, luonnonmukainen asetelma, sopii tähän aikaan hyvin. Itse en tajunnut ollenkaan, että on jo eka adventti, vasta iltauutisista huomasin. Luulin, että vasta viikon päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ihan vahingos ittekki kattoon kalenterihin ja ihan kauhistuun ku siinä luki 1. arventti.

   Poista
 7. Ai niin, sehän oli jo eilen se ensimmäinen adventti! Hupsista :D Jäi tekemättä asetelmat ja laittamatta kynttilät. Hieno, vähän erilainen adventtikynttiläasetelma sinulla. Lehtikuusen käpyoksat ovat todella kauniita, niitä olen itsekin joskus kerännyt ja samat oksat ovat tuolla joulukoristelaatikossa taas odottamassa käyttöä. Yksikään ei kyllä ole noin kippurainen kuin sinulla. Nuohan ovat oikeastaan hienompia kuin peikonpähkinän oksat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli, ohi meinas mennä multaki. Sitä miältää arventit jotenki joulukuuhun kuuluviksi, mutta kerkiää viäläki :) On tullu tehtyä joka vuasi jotaki erilaasta, ku kerran maharollisuuksia o. Nua lehtikuusen oksat ovakki tiänviären kippuraasesta 'Hortsmann Recurved' puusta. Oksat torellaki muistuttaavat peikonpähkinän kippuraasia oksia.

   Poista
 8. Kiva asetelma! Itse olen hullaantunut lehtikuusen oksiin ja käpyihin, harmikseni vaan missään ei kasva sellaista lehtikuusta, josta voisin oksan katkaista tai kuivan pudonneen poimia. Olen onnistunut muutaman käpyoksan saamaan ja niitä säästelen vuodesta toiseen. Siksikin tuo asetelmasi on minusta tavattoman kaunis! Mukavaa alkanutta adventtiaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oon ittekki himiööny naapurin isoon lehtikuusen oksia, mutta onneksi ny löytyy itteltä, ainaki viälä. Puuhan ei oo kovin suuri ja loppukesästä varisti neulasiaan, joten arvootus on, elääkö enää ens kesänä. Oon leikannu muutamia alaoksia lasiastiahan ja pitää tallettaakki ne tulevaasuuren varalle.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...