sunnuntai 13. marraskuuta 2022

Sinnit

Tänään oli hiano aurinkoone päivä. Ku isäänpäiväviarahat oli lähteny, kiärrin hetki puutarhas. Siältä löytyy viälä joitaki sinnikkähiä kukkijoota. Niillon ny viimmeeset hetket, ku ens viikolla rupiaa olemahan pakkaasta päivisinki.

Tämä keltatörmäkukka o jaksanu kukkia puali kesää. Ainavaa siinolis nuppuja, mutta eiköhän se ny jo pian luavuta.
Keltatörmäkukka - Scabiosa ochroleuca  'Moondance'
Se asustaa looratarhas. Ei uskoosisi, että siinon vaa yks yksilö, nii valtavaksi se tuuhettuu kesän aikana. Samas looras kasvaa pinkkiä punahattuja ja sinistä iisoppia. Niis mitää färiä oo enää hetkehen ollu.
Syysasteri - Aster novi-belgii  'Patricia Pallard'
Tämä punavioletti syysasteri alootti asteriista kukkimisen viimmeesenä. Luulin ettei tänä syksynä kerkiääsisi kukkimahan ollenkaa, nii hitahalta kehitys vaikutti. 
Syyskrookus - Crocus speciosus
Tuli huano kuva leimupenkin syyskrookuksista. Nolis hianompia ku aukaasisivat nuppunsa. Vaan haaveeksi jää usiempina syksyynä. Muutama ensimmääne voi aueta, jos sattuu hianoja aurinkoosia päiviä, mutta tähän aikahan päivät tuntuuvat olevan sumuusia, sateesia tai muutenvaa suttuusua
Maitokauppaesikko.
Tämän tarttis saara ahkeruusmitalli. Niin ahkerasti kukkii lähes tauotta läpi kesän. Ei olisi uskonu ku kiikutin vuasia sitte maitokaupasta kotia esikon, että saan siitä näin sinnikkähän ja pitkäaikaasen kukkijan. 

Hyvää isäänpäivän iltaa ja ens viikkua!

18 kommenttia:

 1. Voi tuota esikkoa, hän on vallan söötti ja mikä sinnikkyys!

  VastaaPoista
 2. Kylläpä tulee yhdestä keltatörmäkukan taimesta todella iso. Näyttää kukkineenkin todella runsaasti. Oikea valopilkku löytyikin lähikaupasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiänny mitä ostin ku vastahan tuli. Oli vaan mulle uus kasvi. Aluuksi olisin tykänny, että elohon jääny esikko olis ollu pinkki, mutta kyllä tuaki o ruvennu silimää miällyttämähän.

   Poista
 3. Sain loppukesästä keltatörmäkukan taimen, toivottavasti siitä kasvaa yhtä tuuhea elinvoimainen kuin sinun kasvistasi. Lähikaupan esikoissa on uskomatonta voimaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltatörmäkukan kasvuvoima oli mulle täyrellinen yllätys ja kasvaa viälä korkias looras, käytännös iliman kastelua. Monia maitokaupan esikoota oon ostanu, harvat jääny elohon, eikä ykskää kukoosta niinku tämä.

   Poista
 4. Minulla elo-ja syysasterin kukinta oli ennätyksellisen surkea ja heikko. Lieneekö menneen kesän helteillä ja kastelemattomuudella ollut vaikutuksensa asiassa.
  Onpa kaunis esikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hm...ku ajatteloo omalta kohoralta, nii varijoosemmilla paikoolla kukkiivat paremmi. Vettä nei multa saa koskaa.

   Poista
 5. Kun viimein aurinko suvaitsi ilmestyä, löytyi sieltä vielä jokunen sinnikäs kukkija! Pieni esikko ansaitsee tosiaankin ahkeruusmaininnan!

  VastaaPoista
 6. Törmänkukat ovat muuten todella sinnikkäitä. Meillä on syysasteritkin jo aika pahasti ruskettuneet, mutta kivikkotörmäkukka porskuttaa aina vaan. Tuleepa tuosta keltatörmänkukasta suuri! Otin sen siemeniä siemenkirjeestä, joten pitää harkita sen tulevaa kasvupaikkaa uudelleen. Esikko ansaitsisi ilman muuta palkinnon ahkeruudestaan. Kannatti napata mukaan. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin o. Eilee huamasin viälä kaukaasiantörmäkukan kukan. Suuri keltatörmäkukasta tuloo tai sitte sillon vahingos oikee super hyvä paikka, aurinkoone ja kuiva. Oranssi esikko on ollu kyllä kestävin ja kukkivin esikko koskaan.

   Poista
 7. Ihanaa että vielä marraskuussakin jotain kukkii!
  Mulla myös paras kukkiva esikko on juurikin marketista joku kevät sitten ostettu, kukkii keväällä ja uudestaan yleensä syksyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa oli, kunnes pakkaaset tuli ja vei kaikki. Maitokauppaesikot on yllättävän kestäviä, jos saa ne ensi kotoontumahan.

   Poista
 8. Nyt on varmaan pakkaset jo hulumauttanu kukat puutarhasta, kauniit ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nii niille on käyny, valitettavasti. Jokku kestäävät hyvi muutamien asteeren yäpakkaaset, muttei mikää kestä yätäpäivää pakkaasta.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...