lauantai 23. tammikuuta 2021

Linnunpelijätin 3 x

Terassi teema jatkuu. Niin ihanan kesääsesti paistoo aurinko mutta......


Meillon palio pikkulintuja, johtuen kait monista puskista, jois on hyvä leikkiä piiloosta ja ehkä talaviruakintaki o niitä lisänny. Koska tua klasinkohta oli hetken iliman mitää, linnut välillä suhahtivat siitä läpitte....vauhrilla. Ja kuinka ollakkaa, ku laitoon välikön tukkuhun vastapestyllä klasilla, siihen mottas het joku ittensä ku selekäni käännin. Siitähän muarostuu oikee pikkulintuansa. 

 
Sitte tuliki ongelma, mistä linnunpelijätin, sellaane, mikei klasia rikkoosisi ja mitä jaksaas ittekki vaharata. Tekaasin siihe viirinauhan, ohkaasesta pitsikankahasta. Leikkasin vaan kolomioota ja ompelin saumurilla yläreunasta yhtehen. 

Sehän näytti ihan siävältä ja tuntuu tehoavanki kunnes......

....tuli ensimmääne kunnon etelätuuli. Ylärimoos eioo mitää tuuliestettä. Ku olin muutaman kerran irrootellu viiriä kepillä, teki miäli kokeella seuraavaa vaihtoehtua.

Jos vaikka kokeelis haukkaa. Kookletuksella löytyy siluetinkuvia, joista otin mallia. Puarista löytyy yhyrestä toisesta rojektista jääny ontelomuavipleksi?! En ny parempaa sanaa keksiny.

Mustaa suhumaalia toiselle pualelle.

Toisen pualen jätin käsittelemätä. 

Toimii ja oli viälä siärettävän näköönenki. Kivasti tuuli sitä heilutteli ja käsittelemätön puali väläkkyy auringos. Soli nii kaukana klasista, että se pääsi kääntylemähän piänellä tuulella.

13.8.2020.
Soli jopa niin tehokas, että muutaman metrin pääs oleva kirsikkapuuki pärijäs iliman verkkua. Puu jää justihin kuvan vasemmalle pualelle.

31.10.2020.
Pelargoonit muuttivat syksyllä vinttihin. Taas oli aution ja tyhyjän näkööstä ja haukkaki oli saanu siipehensä. Senki tuuli joskus heitti tuanne ylärimojen välihin.

31.10.2020.
Onneksi en ollu keriinny laittaa palooksi tuata, siinä jo monta vuatta ollutta verkonpalaa. Het tuli palio suajaasempi olo. Ei linnukkaa sukaassu enää nii vauhrilla. Lisäksi kaivoon portista jo monta vuatta palavellehet "pitsiset" havutähtien raarot.

Tähäret otan tiätysti keväällä pois, mutta verkko taitaa tuaho jäärä. Sen olemasolohon on nii tottunu ja kait siihenki sais ulukopualelta jollaki konstilla kasvamahan jonku köynnöksen.

Kevättä orotelles.....

24 kommenttia:

 1. Hyviä ideoita kaikki, mutta tuuli on tosiaan melkoinen tuhoaja. Minullakin nyt pari vuotta palvellut viirinauha matalan portin päällä (jotta peurat eivät hyppäisi siitä yli) meni poikki viimeisimmässä myräkässä.
  Tuo verkko on tuossa todella kiva, ja tosiaan tuo vähän lisää suojaisuutta! Näkösuojaa naapuriin sitten jollain köynnöksellä. Loistava idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulellon kaikellaasia haittavaikutuksia. Haurastuuhan se, ku soli täysin säiren armoolla, mutta taisi ehejänä asiansa ajaa.
   Vaikkei verkko ittessänsä mikää näköeste ookkaa, on sillä se suuri psykolokinen vaikutus :) Kelloköynnöstä tairan siihe yrittää kasvattaa.

   Poista
 2. Todella hyviä ja käyttökelposia ideoita!
  Täällä kans välillä lentelee keittiön ikkunaan lintuja. Jotku selviää aikansa pölläiltyään ja toisille se oli viimeinen lento.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiön klasi on tääläki toinen hankala paikka. Siinonki sälekaihrin useen laskettuna pualehenvälihin.

   Poista
 3. Hienoja ideoita kaikki! Tuo verkko&tähti on minun suosikkini. Se on niin kivan erilainen. Meillä on olohuoneessa isot ikkunat. Kun auringon säteet heijastuvat lasiin, on joskus jokunen lintu lentänyt ikkunaan pahki. Onneksi ovat aikansa pökkerössä oltuaan lähteneet taas lentoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harva sitä säästää varissehet havutähäret :) Olohuanehen klasit onki useen nii suuria, että linnut niihin herkästi lentääväkki. Onneksi sei oo hetikää kaikille viimmeenen isku.

   Poista
 4. Tähdet on kivat. Tässä sen taas näkee, mitään ei saa heittää pois :)

  VastaaPoista
 5. Kivoja ratkaisuja olet aikaiseksi saanut. Meillä on siellä mökillä samat ongelmat kun lasitusta on niin paljon. Verhot vähän auttaa ja tein sinne sen valkoisista muovihenkareista ison tähden. Sen olen antanut olla kesän talven kun siinä ei ole valoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillonki palio lasitusta, nii varmasti on ongelmia niiren kans. Kaikki mikä rikkoo yhtenääsen pinnan tai estää läpinäkyvyyren, on hyäryksi.

   Poista
 6. Tuota haukkajuttua pitää itsekin kokeilla. Onneksi kekseliäänä löysit lopulta toimivan ratkaisun terassin ikkunaan. Meilläkin on ollut ongelmana lintujen lentäminen kasvihuoneen ikkunoihin. Huonostihan siinä useimmiten käy.
  Mukavaa lauantai-illan jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tairan soveltaa sitä hunajamarijapuskillekki. Tuntuu tosiaan tepsivältä kikalta. Valitettavasti kaikki linnut eivät törmäälyystä seleviä. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

   Poista
 7. hyvä tähtihomma.voihan siihen verkkoon panna muitakin mm.kesäkoristeita.

  VastaaPoista
 8. Meillä haukka on toiminut yllättävän hyvin mansikkapenkin reunassa räkättejä vastaan. Tuo sinun haukkasi on lasin suojelijana vielä ihan hauskan näköinenkin. Kätevää vaihdella vuodenajan ja mielen mukaan eri elementtejä lintujen avuksi. Lasi on aika petollinen monelle linnulle, kyllä meilläkin välillä tömähtää lintu talon ikkunoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tairan kans kokeella käyttää haukkaa muallaki, ku hunajamarijat ja mansikat pakkaa karota räkättien nokkihin. Meillon taloos melekee aina sälekaihtimet, eres osittain laskettuna alahan. Se estää vähä törmäyksiä.

   Poista
 9. Kivoja ideoita. Tuo viirinauha näytti hyvältä ja tähdet on aivan mahtavat! Hyvä tietää, että petolintusihuetti auttaa, jos tulee joskus tarve käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viirinauhasta tykkäsin. Voi olla, että joskus kokeelen teherä jostaki liukkahasta kankahasta, ettei tarttuusisi ylärimoohin. Haukka tuntuu tehokkahalta. Kannattaa ainaki kokeella, jos joskus tartoo linnunpelijätintä.

   Poista
 10. No ilmankos meilläkään ei linnut pahemmin lennä ikkunoihin, kun on sälekaihtimet. Mutta tuota haukkajuttua kokeilen ensi kesänä pensasmustikoihin. Räksälauma veteli kaikki vähänkään kypsän näköiset nokkiinsa silmänräpäyksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lentää joskus harvoon keittiön klasihin. Useemmiten silloon, ku oon just ne pessy ja kaihtimet jää ylähän. Verkot mäki jouruun laittamahan, vaikka yritin pärijätä iliman.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...