keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Son talavi ny

 Niin siinä käytihin, että vuaren lopulla rupes vihiroonki syksyyset säät saamahan kyyttiä.

Ja vuasi 2021 on alakanu ihan talavisis olosuhtehis. Ku keittiön klasista näköö auringonvalon kajastuksen, on mentävä pihalle kuvaamahan harvinaasta herkkua. Tämä tupa ku on nii hassusti päi, ettei harmikseni aukialle näy mistään alakerran klasista. 

Aurinko tuntuu kipuavan vauhrilla.

Ohan päivä jo pirenny pari viikkua.

Pakkaastaki on ollu ihan kiitettävästi.

Parahimmillansa käy yli -18 asteen. Tällä haavaa mittaris o -10.7. Toivottavasti pysyys kuitenki kohtuures. Mitää hirveetä pakkaasia toivo. Noukkaki pysyys lenkillä paremmi sulana. Lunta sais kuitenki tulla lisää. Toivottavasti ei kaikki luvattu lumi jää vaan etelän riamuksi.

Puut on nii satumaasen koreeta!

Yritetähän tarijeta!

24 kommenttia:

 1. Kiva kuvio tossa kaaressa 🤗❤ lumen tekemä.
  Täälläkin saatiin tosiaan lunta ja hieman pakkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä luanto osaa :) Hyvä, että sinnekki tuli talavi.

   Poista
 2. Nyt saadaan nauttia kauniista talviluonnosta!

  VastaaPoista
 3. Hellurei. Ihanasti on lunta, täällä ehkä enemmänkin. Pakkanen käyny - 16 asteessa. Kunnon talvi päällä. Selvästi huomaa päivän pidentyneen jo 😊 ja alkaa kylvöt kiinnostaa. Tunnustan rapistelleeni jo siemenpusseja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmä tännekki sais tulla ja onneksi ny onki hentoosta lumisaretta. Kunnon talavelta tuntuu ja päivät o pirenny ihan selevästi. Usko tai älä, mutta mäki oo jo hipelööny siämenpussia :)

   Poista
 4. Täällä pakkanen ei ole vielä painunut noihin lukemiin, mutta viikonvaihteeksi on ennustettu kylmää. Alkuviikko on ollut noin -5 astetta ja lumi kuorruttaa edelleen kauniisti maata ja puita kuten sielläkin.
  Sait tosi hienosti kuviisi upean valon ja tunnelman, kaunista on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny on taas tääläki siärettävät -5.1, mutta alakuviikosta tairetahan tääläki mennä palio hurijemmis lukemis. Kiitos :)

   Poista
 5. Teil on Pakkasukko käyny oikeen huolella. Hrrr... mut kylhän me siihen kylmään totutaan, ku on jokavuotinen ilmiö, ei tuu yllätyksenä. Sun pihalla on nätti lumisena(kin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi vaan kävi, muutoon on ollu ihan siärettävät lukemat. Pakkaasehen tottuu yllättävän nopiaa. Jo parin asteen purotus ja tuntuu niiin lämpööseltä :) Kiitos!

   Poista
 6. Meilläkin mittari käväisi jo - 18 asteessa. Kivaa kun saatiin lunta, saavat kasvit suojaa. Ei sitä vielä liikaa ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta vois tosiaan olla enemmä, varsinki jos kylymät oikee rupiaa jylläämähän.

   Poista
 7. Voi, miten kauniisti aurinko pilkistelee. Kevättä jo selvästi ilmassa :D Mutta onpahan teillä ollut jo kylmää! Meillä on käynyt alimmillaan ehkä -14 asteessa, mutta suurimmaksi osaksi pysytellyt -5-10 välillä. Juuri sopivasti minusta. Viikonloppuna saattaa tulla vilu ulkona, jos ennusteet pitävät paikkansa. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväältä jo rupiaa tuntumahan :) Tuallaaset -5 astetta oliski ihan sopivaa. Kiitos, samoon!

   Poista
 8. Teillä onkin jo ihan talviset pakkaslukemat. Onneksi lunta on sentään kasvien suojana.
  Kauniita kuvanäkymiä. 😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä ny on talavi. Kyllä tämäki lumimäärä jotaki auttaa, toivottavasti. Kiitos :)

   Poista
 9. Ihanasti siellä on aurinko paistanut, vaan kovin on teillä kylmää!! Nautitaan tästä talvesta, kun se viime vuonna jäi kokonaan väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutamana päivänä on sellaanenki ihime nähty (aurinko). Nykku ei tartte tapella jäätynehien paalien kans, ynnä muiren ongelmien kans, eikä tartte pakosta mennä pihalle jos ei halua, voi tästä talavesta vaikka nauttiakki. Jos sei ikuusuuksia kestä :D

   Poista
 10. On niin kiva, kun on lunta! Onpas teillä reilusti ollut pakkasta! Meillä ei noin paljoa, mutta useita asteita kuitenkin. Olen huomannut saman, että päivä on hiukan jo pidentynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi valaasoo kummasti ja onhan se hyvä, että talavella on lunta, ettei tartte koko aijan pelijätä paukkupakkaasien aiheuttamia tuhoja. Päivän pituures tuntuu olevan jo huamattava ero :)

   Poista
 11. Johan on outo valoilmiö - aurinko luultavasti!
  Teillä on ihan kunnon pakkaset. Tännekin on kyllä luvassa, samoin lisää lunta. Kahden lumettoman talven jälkeen on tosi kaunista ja paljon valoisampaa. Ei yhtään hullumpaa. Rehellinen talvi tuo mukavaa ryhtiä vuoden kulkuun ja kevät tuntuu taatusti sitäkin hienommalta.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se :) Eikö siäloo näkyny?!
   Onneksi oli vaan hetki. Muuten on ollu toistaaseksi lauhempaa. Kyllä talavella lunta pitääs olla. On palio rauhallisempi miäli, näi puutarhan kannalta kattottuna. Son ihana hetki ku lumi rupiaa sulamahan ja maata tuloo näkyvihin. Aaaah!
   Kiitos, samoon!

   Poista
 12. Hienoja talvikuvia 💙 Se on tosissaan talvi nyt! Viikonlopuksi on luvattu kiristyviä pakkasia. Eilen ja tänään satoi puuterilunta, jota on lystikäs pihalla kolata. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, toivottavasti ei kylymät kauvan kestä. Tääläki tuli ihan pikkuriikkisen uutta lunta. Just kattoon säätiatoja, että lisääki lunta olis luvas. Hyvä niin. Kiitos, samoon!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...