keskiviikko 13. tammikuuta 2021

Ruukkujen uus kuasi -DIY

Ny tuloo muutama juttu kesääsistä projektiista, mikkon jääny raportoomata. Kerkiää viälä, ennenku kevääset taimikasvatukset pääsöövät kunnolla vauhtihin.

Mulloli kerääntyny aika monta erilaasta kukkaruukkua, mikkeivät enää omaa silimää miällyttäny, syystä tai toisesta. Plokiis oli näkyny käytettävän erilaasia suihkeeta, joita päätin kans kokeella.

Varsinki huanekasvi-innostuksen parahimmilta päiviltä, oli perääsin monta valakoosta isua altakasteluruukkua. Erilaasia muavisia piharuukkujaki oli nurkkihin jääny pyärimähän. Ei muutaku pötit pesuhun ja pikkuusen pintahiontaa. Olis pitäny olla vesihiontapaperia, mutta mistä sitä ny yhtäkkiää sai. 

Mikä mulle sai vipinää käsihin, oli sinisarijojen ylenpalttine juurikasvu. Mullon kaks suurempaa sinistä sinisarijaa, mikkon kasvanu keraamisis ruukuus. Ja kas, toine hajotti ruukkunsa ja toiseski oli jo halakiama. Vaihtohonhan nämä meni molemmat.......joten.....

......pesun ja hionnan jäläkihin alusmaalia pintahan. Ilimat oli huhtikuus jo nii lämpöösiä, että voi pihalla suhuuttaa

Ja sitte ruastetta pintahan....ja vähä oranssia, luannollisemman vaikutelman saamiseksi.

Osa sai petooniefektiä pintahan.

Miälestäni petoonisen näköösistä tuli aika onnistunehia.

Ruukut olivat niin täynnä juuria, että piti käyttää pikkuusen järiempiä otteeta, että sinisarijat sai vaihrettua uusiihin ruukkuuhin.

En ollu viäläkää ruastepintahan tyytyvääne, siksi piti vetää viälä huppu päähän uuren käsittelyn aijaksi.

Heikosti uuristettuja ruukkuja kuvasin. Täs yks harvoosta. Ruukut olivat koko kesän terassin reunalla. Sinisarijojen ruukut suurentuuvat nii palio, että arvelin, etteivät sen tähäre kukkiisi....eiväkkä kukkinehekkaa.

11.10.2020
Kesän aika meni ihan hyvin. Mutta syksyllä ruukkuja siirtäesnäni ihimettelin ruukkujen hirvittävää painua. Oliko muka voimat hävinny yhtäkkiää johonki. APUA!!! Olin unohtanu teherä ruukkuuhin reikiä ja kaikki syksyn sateet oli jääny niihin. Vettä oli ihan piripintahan asti. Ei muutaku ruukut muutamaksi päiväksi kylijellensä.

Sinisarijat menos talavetuksehen 11.10.2020.
Suht hyviltä ne tuas vaihees viälä näytti, mutta keväällä näköö kerkeskö juuristo mätänemähän tai tukehtumahan. Non ny navettakeittiös. Tällä hetkellä viheriää ei palio näy. Toivottavasti lämpötila pysyys plussan pualella. Siälon lämmitin, mutta mistä sitä tiätää. 

Sinisarja 1.9.2019.
Jaksaasisin orottaa vaikka muutaman vuaren niiren kukkimista, jos vaan virkuavat keväällä. On niiren kukinta vaan jotaki niin hianua, vaikka näistä on vaan toine, paksumpilehtine, kukkinu kunnolla.  

Loppuhun viälä nuasta suihkeesta. Ostin omani Bilteemasta, enkä ollu oikee tyytyvääne ruaste-efekti suihkeesehen. Se kyllä tuntuu pysyvän hyvin, mutta joku siinä mätti. Petooni suihkeista tykkäsin enemmä. Niis oli kahta eri tummuutta ja pintahan tuli paremmin luannollisen tuntuusta rosua. Yhyrestä ruukusta tosin rankkasaret söi yläreunasta pintaa. Ei riittäny parin viikon kuivatus. Muuta vahinkua en huamannu. Onko teillä vastaavista, muiren firmojen suihkeesta kokemuksia? Onko pysyny kuinka hyvin? Pitääs  kolomiopenkin lamppu käsitellä, mutta haluaasisin paremman ruastesuihkeen.

Toini o laantunu. Ny orotetahan pakkaaspoijan viaraalua.

Pysykää lämpöösinä!

22 kommenttia:

 1. Totta, hyvälle näyttää nuo betonisen näköiset!

  VastaaPoista
 2. Minulla ei ole kokemusta mutta tuo petonisuihke on minulle mieleen. Pitäisi kokeilla keväällä, minullakin on isoja muovisia terrakotan värisiä ruukkuja vaikka kuinka paljon. Minulla on molempia värejä sinisarjaa ja eivät viimevuonna kukkinut kumpikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muaviruukkuunahan ne pysyy, vaikka niitä kuinka suhuuttaas, mutta on nua suuret muaviruukut niin palio kevyempiä ku keraamiset. Nuaston toine kukkinu jo monena vuanna. Kolli mahtaa toinen olla, ku muuten on saman hoiron saanu.

   Poista
 3. Betonisen näköinen on minunkin mieleeni näistä. En ole maalaillut ruukkuja, joten en osaa vinkata toimivaa ruoste-efektimaalia. Onpa sinisarjan juuristolla voimaa! Ei passaa keraamiseen ruukkuun omaani istuttaa. Toivottavasti sinisarjasi eivät ottaneet nokkiinsa kylvystä. Pakkaspoika on nyt täällä. -26 näyttää mittari tällä hetkellä. Hrr... kohta pitäisi uskaltaa avata ulko-ovi ja lähteä töihin. Aurinkoista päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voimaa on, ku piänes kyläs :) Muavi ruukku on parempi ja viälä sellaanen mikei kapene suusta, että saat sen joskus vaihrettua suurempahan ruukkuhun. Meillä oli päivällä asteet n.-20. Ny pyärii -25 astees. Aika raikasta!

   Poista
 4. Betonisen näköiset ovat kerrassaan hienot! On kätevää tuunata vanhoista uusia, minulla ei ole noista suihkeista kokemuksia, joten en voi auttaa.
  Sinisarjat ovat kauniita - juuriston voima oli melkoinen, kun ruukunkin hajoitti.
  Täällä on nyt -22 astetta ja taitaa kiilata kylmempää kohti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuunaus oli ihan kivaa kevätpuuhaa, mutta olis tainnu tulla halavemmaksi ostaa uuret ruukut. Sinisarijat o komeeta kasvia, jos vaan saa ne kukkiviksi. Teillon kylymempää ku meillä. Hrrrr....

   Poista
 5. Betonimaali on minustakin onnistunut.
  Itse olen suhutellut muutaman ruukun ja lyhdyn Mastonin spraymaalilla. Saviruukuissa ainakin spray näyttäisi pysyvän melko hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuata Mastonia munki pitää seuraavaksi kokeella. Oon jo paikallistanu, mistä sitä saa :)

   Poista
 6. Ei ole kokemusta ruukkujen maalaamisesta. Tuo betonimaali on todella luonnollisen näköinen, ei ruostemaalikaan hassumpaa ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tästä kokeelusta petoonimaali viää kirkkahasti voiton.

   Poista
 7. Siepäs oot tuunannu ruukkuja. Miullakin taitaa olla samanlaisii ruukkuja mitä oot tuolla betonimaalilla maalannu. Kivat tulivat ja tuossa ois miullekkin vinkki. En oo millonkaan mualannu ruukkuja. Kokemusta on tuosta sinisarjan ruukun särkemisestä. En pie ennee kuin muovisissa ruukuissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petooniruukuusta tuli niin kivan näkööset, että voisin ihan hyvin suhuuttaa viälä muutaman. On sinisarijalla ihimeen väkevä juurakko. Son ihan selevästi muaviruukun kasvi.

   Poista
 8. Minäkin olen ruostuttanut yhden öljytynnyrin tuolla Mastonin maalilla. Kerran olen vähän paikannut mutta kyllä se ihmeen hyvin on pysynyt ka sävy ja pinta on muutenkin kiva.
  https://www.maston.fi/fi/etusivu/tuotetiedot/spraymaalit/decorative-spray/831002/spraymaali-rust-effect-400ml

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, kiitos! Kyllä tuata Mastonia on kokeeltava. Enköhän uskalla sillä sitte suhuuttaa kolomiopenki lampun.

   Poista
 9. Ei ole omakohtaista kokemusta, mutta aikoja sitten jossain blogissa oli juttua tuosta ruoste-efektistä. Silloin etsin suihketta parista kaupasta, mutta olivat aina loppuunmyytyjä. Hyvä, että nostit asian esille. Minullakin on muutama tuunausta kaipaava ruukku, myös noita valkoisia. Muovin etuna on sen keveys ja helteillä vähempi kastelutarve.
  Betoniefekti on kivan näköinen. Sellaista en olekaan nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että tämä kävi muistutuksena sulle. Kyllä mäki tairan suhuuttelua viälä jatkaa. Ny voiski olla viisasta käyrä ostamas suihkeet jo valamihiksi. Tuskin niillä talaven aikana suurta menekkiä o.

   Poista
 10. Tuo betoni näyttää hyvältä. Minä olen käyttänyt Mastonin ruoste-efektimaalia. Sitä sai ainakin verkkokaupoista viimevuonna.

  VastaaPoista
 11. Aina kannattaa tuunata ennemmin kuin ostaa uutta, jos vain mahdollista. Hienot ruukut tuli käsittelyn jälkeen! Mulla olis samanlaista projektia tulossa keväällä. Viimes yhtenäistin mun ruukut ja hankin kaikki terracottaiset saviruukut. Muodoista tykkään kyllä kovasti, mutta väri voisi olla jotain muuta. Tuo betonijuttu vaikuttaa kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuunaukses on aina oma viähätyksensä. Mullaki o selevästi havaattavis erilaasia ruukkukausia. Mutta kummasti miäli muuttuu vuasien saatos. Petooniruukut onnistuuvat omastaki miälestä paremmi ku ruasteeset.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...