perjantai 1. tammikuuta 2021

Hyvää uutta vuatta 2021

Oli het aamusta tarkootus laittaa uuren vuaren tervehrys, mutta aamulla tuliki sitte pianoone järkytys. Ku isäntä oli koneella, tuli muutaman sekunnin sähkökatkos. Sehän laittoo meirän koneen ihan pimiäksi. Siinä sitte jo keriittihin miäles heittämähän koneelle ja sen sisältämille tiaroolle hyvästit.

Onneksi konet lopulta onnistuu löytämähän kovalevynsä ja rupes  pelittämähän ihan normaalisti ja päästihin pelekällä säikähryksellä. 

Pinkki amarylliski  paikkas joulun kukkimattomuuren. 

Siinon molempien kukkaputkien kukat auki.

Amaryllis 'Nymph Pink'
Eileen oli suajakeli, mikä jatkuu näi vuaren ensimmääsenäki päivänä. Yän aikana on kuitenki satanu kerros uutta lunta ja maisema on ku sarusta. Maas lunta o n.10cm. Onneksi eres se, jos se ennustettu  Siperian kylymä siältä tuloo. Muuten vuaren vaihtuminen meni tavanomaasen rauhallisesti. Olin jo nukkumas vuaren vaihtues. 

Toivotan kaikille kukkaasaa, koronatonta ja kaikin pualin 

HYVÄÄ UUTTA VUATTA 2021💗

28 kommenttia:

 1. Onpa upea tuo sinun ritarinkukkasi! Oikein hyvää uutta alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 2. Ihana pinkki amaryllis! Minulla on useamman kerran käynyt niin, ettei kone inahdakaan kun pitäisi käynnistyä. On kyllä aika kylmäävä olo. Vaikka toki it-tuki-aviomieheni joskus ottaa varmuuskopioita, mutta silti. Onneksi teilläkin elpyi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Josei kone toimi normaalin kaavan mukahan, nii kyllä peleko hiipii het puserohon. Sullonki hyvä, jos on osaava siippa. Mollahan molemmat ihan tumpeloota. Oli se hiano hetki, ku rupes näkymähän ruurulla tutut kuviot.

   Poista
 3. Upea amaryllis! Todella kauniin värinen ja vielä tuollainen kerrottukin. Kukkaisaa ja kaikin puolin antoisaa uutta puutarhavuotta!

  VastaaPoista
 4. Kiitokset Navettapiialle taas vuoden tarinoista. Näitä on tosi kiva lukia, varsinkin kun murre on niin tuttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Kuulemma yks flikan eteläs asuva kaveri lukoo joskus tätä plokia ihan murteen takia, ku tuloo ikävä pohojanmaalle :)

   Poista
 5. Onpa ihanan väriset nuo sinun amaryllikset. Meillä on valkoista, kahta punaista ja lohenpunainen. Osan tempasin alesta mukaan.
  Meilläkin satoi hiljalleen lunta illalla ja yöllä. Saisi sitä jonkin verran olla, jos tulee pakkasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullei ollukkaa ny yhtäkää punaasta. Sullon oikee kunnon färikimara :) Lumipeite olis pakkaasia vaste hyvä suaja. Onneksi on eres pikkuusen, mutta enemmänki olis voinu.

   Poista
 6. Kyllä on upean värinen amaryllis ja vielä kerrottu. Miullakin kolome amaryllistä on kukassa. Kerrottuu ei oo yhtäkään.
  Lunta meille hipsuu hiljalleen, kymmenkunta senttii entistä on.
  Hyvvee vuuven jatkuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son kyllä kivan näkööne :) Kyllä kolome kukkivaa peittuaa yhyren kerratun rylliksen. Kiva, että siäläki o valakoone maa. On eres vähä suajaa kasviilla. Kiitos, samoon :)

   Poista
 7. Vehreää vuotta! Teil on viljalti lunta, meillä vaan märkä aavistus.

  VastaaPoista
 8. Onpa kaunis tuo amaryllis. Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana amaryllis,täältä ei saanut kun valkeaa ja punasta. Meillä on lunta reilut 20 senttiä ja lisää tulee koko ajan.
  Hyvää alkavaa puutarha vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälä sain nelijästä valita :) Teillon lunta ihan sopiva määrä. Kiitos :)

   Poista
 10. Ompa erikoinen amarylliksen kukka en ole nähnyt ennen.
  Meillä ei ole yhtään lunta ja jos ne pakkaset tulee niin.....
  Kiitos kuin myös sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli vuasi sitte samallaane, mutta sipuli o viälä kellaris ja siitähän ei viälä tiärä kukkiiko se. Nimiki mullon tualle 'Nymph Pink'. Pitää lisätä kuvan alle, ku en ennen hoksannu. Toivottavasti tuloo lunta ennen pakkaasia, nii vois olla palio rauhallisemmalla miälellä. Kiitos :)

   Poista
 11. Mä jännitän kokoajan tuon läppärin kanssa. On alkanut kuumentua välillä aika kovasti. 6 1/2 vuotta ikää. No, kestää minkä kestää. Amaryllikset ja hyasintit toivat mukanaan valtaisan määrän kukkakärpäsiä, ärsyttävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kestää viälä. Meirän konet on muistaakseni vanhempi, joten viimmeeset aijat voi olla pian käsillä. Vai sait ylimäärääsiä seuralaasia. Onneksi niistä pääsöö aijankans erohon.

   Poista
 12. Hyvää alkanutta vuotta sinullekin! Ihana amaryllis, loistaa uuden vuoden alkajaisiksi!

  VastaaPoista
 13. Onpa kaunis amaryllis. Ihan kuin karkki.
  Oikein mukavaa alkanutta vuotta myös sinulle.

  VastaaPoista
 14. Onneksi pääsitte säikähdyksellä! Ja taas opimme, että kopioi tärkeät paperit ja muut tiedot ja ehdottomasti kuvat:) ulkoiselle leveylle ja mieluusti useammalle turvaan!
  Virtapiikkien tullessa kannattaa irroittaa johdot koneista ja pistokkeista, sekin auttaa.
  Upea amaryllis, mulla perinteinen punainen :) Mahtavan hyvää uutta puutarhavuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi! Meillä muuta tärkiää taireta koneella säilyttääkkää ku kuvia. Suurin osa on onneksi kopiootuna. Lopukki tiätysti pitääs. Kaikki verettihin irti, mutta kyllä siinä aikansa meni, ennenku rupes pelittämähän. Luultihinki, että kone tuli jo tiänsä päähän. Punaasia mullaki useemmiten. Kiitos :)

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...