lauantai 11. kesäkuuta 2022

Aamukävelyllä

Muutamia aamun räpsyjä ennen saretta. Ny viittii jotaki yleeskuvia julukaastakki, ku oon saanu melekee kaikki kantatuksi ja leikkasin nurtsiaki taas oikee urakalla.

Puutarhan kiartokulukua. Ku yhyret lopettaa esim. 'Holland Chic'-tulput, nii toiset aloottaa, kuten  takana alappiruusu 'Haaga'. 
Nämä hanhikkipenkin 'Pink Star'-tulput kukkiivat jo kolomatta kevättä. Takana aloottaa kukkimisen kuusikolomion virpiangervo. Takana vasemmalla näkyy kualanpioonirivi, mikei viälä oikee sykährytä.

Kaaripenkis myähääset 'Finola'-tulput o parahimmillansa.
Pohojoospääty tuntuu olevan ikuuses "vaihees". Jotenki taas joku mättää. Nurkas kasvava juhannusruusu kuivatti runsahasti oksiansa. On nii tuulises paikas. Ei kai tähäret näytä pahoolta?! 
Kinttupoluulla  kukkimisvuaros on tulikellukka 'Mai Tai'.
Toisespääs kinttupolokua kukkii sininen rönsyleimu ja tumma sammalleimu.

Leppoosta viikonlopun jatkua!

16 kommenttia:

 1. Olipa kaunis aamukierros. Paljon löytyy jo kukkivia ja siistiä on. Kyllä alkukesä on mukavaa aikaa 😊

  VastaaPoista
 2. Kasvaako virpiangervo aina noin suureksi? Tässä pohdin mitä pensasta istuttaisin yhden kivimuurin taakse. Jotain savimaata kestävää angervoa olen miettinyt mutta kun ei saisi olla liian matala eikä liian korkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei aavistustakaa. Tua on jotaki anopinaikaasta. Päämassa on runsaas pualestoistametris, mutta jokku oksat huiteloo liki kahta metriä. Tämä teköö sitte juurivesaa, että tiaroksi.

   Poista
 3. Komean kokoinen Haaga kukassa. Onko miten vanha jo? Mai Tai on taimistojen sivuilla osunut monesti silmään mutta sopivan tilan puutteessa jäänyt hankkimatta. Sinulla kasvaakin rehevästi ja kaunis kukkiessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on kaks. Istutettu v.2004. Ei tarttisi kasvaa enää yhtää. 'Mai Tai' ryhymäski on kolome tainta.

   Poista
 4. Aamukävelyt onkin niitä parhaita hetkiä. Siistit on nurkkapielet ja nurmikot. Meillä kans juhannusruusu nuuruaa, kuivat oksat, eikä nupun nuppua. Liekkö saanut tarpeekseen kuivista kesistä vai tukehtuuko varjoon. Kauniisti teillä kukkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siistiä taas hetkiaikaa. Tuntuu, että kaikki ruusut on ottanu osumaa. Ens keväänä juhannusruusu kyllä katkee. Enoo hoksannu kattua, onko siinä eres nuppuja, toivottavasti. Sitä tiärä aina miksi nuuruuvat. Kiitos :)

   Poista
 5. Mielikseenhän noissa näkymissä aamulla kävelee. Runsasta ja kukkaisaa. Mai Tai kukkii minusta tänä vuonna erityisen upeana - tai sitten omani on vihdoin kotiutunut kunnolla. Juhannusruusu ei tainnut tykätä talvesta. Leikkasin monta kuivunutta oksaa pois. Osa on alaosistaan aika kaljun näköisiä.
  Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mukava oli kiärtää, ku sain kanttauksekki tehtyä. Eihän sitä useen muuta näekkää ku tekemättömät tyät. 'Mai Tai' kukkii mullaki ehkä paremmi ku vuasi sitte. Tais olla aika kuivaa. Ei munkaa juhannusruusu oo parahimmillansa. Kiitos, aurinkua on piisannu.....ja tuulta.

   Poista
 6. Joka puolella on niin siistiä että! Mun huomio kiinnittyi tuohon runkotuijaan,upea! Montako vuotta on mennyt kasvaa tuohon kokoon? Mulla tuolla siirteessä viime syksystä asti ollut ja nyt olisi tarkoitus tehdä sille pysyvä paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti siisteys ei kauvaa kestä. Piti oikee tarkistaa kuvista runkotuijan ikä. Oon teheny kaaripenkin v.2010 ja son sen alakuperääne asukas.

   Poista
 7. Kiitos, että laitoit nämä katsottavaksi. Onnittelen, että sait kantattua, minulla on koko rumba vielä edessä.

  VastaaPoista
 8. Täällä toinen, jolla on kanttaamiset vielä tekemättä. Samoin nurmikko kaipaisi leikkaamista ja kukkapenkit kitkemistä. Jospa tässä nyt ehtisi, kun pääsi reissusta kotia.
  Kauniilta näyttää puutarhassasi. En edes olisi kiinnittänyt huomiota ikkunassa roikkuviin tähtiin, jos et olisi niitä erikseen maininnut. Keskityin kasveihin ja näkymiin :D Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moon yrittäny ny teherä niitä kaikkia. Häjy siton etänä teherä puutarhatöitä :D Mukavaa viikonloppua!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...