tiistai 7. kesäkuuta 2022

Pelargoonit terassille

 Sain eileen vasta siirrettyä pelargoonit terassille. Silläki uhaalla että oli tulos taas kylymähkö yä. Uskon, että terassin katto ja pleksiseinä suajaa. Eikä tänä aamuna tuhoja näkynykkää.

Talavetan ne vintis, patterit kiinni olevas huanehes. Leikkasin ne jo syksyllä sisälle tuataes. Mahtuuvat paremmi. Siksi kait kukintaki on alakanu paaalio ennemmi ku muulloon, koska ei oo tarvinnu kajota keväällä alakanesehen kasvuhun. Pistokkahia en tosin saanu, mutta oon ollukki niiren kans helisemäs, ku mitää ei malta heittää pois. Ensin aakkunalauta sai asukkahat.
Mullon ollu terassilla pelargooniilla oma kakskerroksine kukkapöytä, muttaku terassi tuntuu täyttyvän muutenki liiaksi, nii muuta oli keksittävä. Nurkas olevahan puusaavihin oon tavallisesti laittanu jotaki  kesäkukkaa, ny pelargoonia.
Lavoosta kyhätyn soffan karmilla on pari tämän kevään uutta. Muutaman, talaven aikana menetettyjen tilalle. Oranssi messulöytö 'Anna-Britta' ja takana paikallisesta kesäkukkapuutarhasta löyretty perinnepelargooni 'Astrid'.
Muutama jäi yli ja kuriispäältä kokeelin pysyyskö purkit köynnösritiläs paikallansa, pysyy. Ny ritiläs on pelargoonia kelloköynnöksen sijahan.
Purkit pitää olla just sopivan kokoosia, 16cm ulukoreunasta mitattuna.
Itte ennemmi kasvatetut pelargoonit keräsin pöyrälle korihin.
Aika rehevältä näyttää, vaikka siälon aikamoosia ryytyksiäki seas. Yhtään lisää en tartte......tai jos joku kirijavalehtine tai......Osa rupes jo nuutumahanki vintis, ku meinasivat unohtua täysin kastelemata. Jos ny muistaas ku ovat tuas silimien alla. Kuinkas sun pelargoonit voi?

Hyvää viikon jatkua!

16 kommenttia:

 1. Ihanan pelargonipitoinen nurkkaus! Omia en ole vielä vienyt ulos, lähinnä saamattomuudesta johtuu. Täytyis vain muistaa, kun ovesta ulos menee, aina ottaa kainaloon joku pelakuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattoo ny saako kaikki tarpeheksi valua vai pitääkö kiärrättää. Yks kerrallansa siirto pihalle tapahtuu ihan huamaamata.

   Poista
 2. Mahtava määrä pelargonioita. Hyvin passautuvat tuohonkin ritilään. Minulla ei ole yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niitä kertyny. Tuasta verkkopaikasta tykkään ny ittekki enite. Helappo ratkaasu, jos viälä kestää myrskykki.

   Poista
 3. Sait tosi kivan asetelman pelargonioistasi, tuo on kaikkinensa oikein hauskan näköinen! Upea määrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattoo ny, saako kaikki tarpeheksi valua. Pitääkö palio siirrellä.

   Poista
 4. Oioi, miten hienoja jo ovat ja miten paljon niitä onkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olisi joitaki vuasia sitte ikinä uskonu, että olis pelargoonia tällääne määrä.

   Poista
 5. Runsas määrä pelargonioita ja tosi kivasti olet toteuttanut pelargonianurkkauksen.
  Minulla oli talvetuksessa vain yksi ainoa pelargonia ja sekin on vielä melkoinen raasku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mullaki monen tasoosia. Ku on tihiäs, näyttäävät tuuhiemmilta ku ovatkaa, mutta yleesilime on parempi ku muina vuasina.

   Poista
 6. Todella hyvä idea laittaa ne ritilään siinä niitä voi ihailla ja kohta huomaat että niitä on kummasti tullut lisää kun ne on helppo siihen asentaa. Tämä idea pitää muistaa, kiitos.
  Minä leikkasin yhden sisällä olevan ruusun-nuppu pelargonian tapille kun vaihdoin mullat. Nyt sillä on niinsanotusti ollut jää perseessä senjälkeen. Eikä nuo muutkaan mitenkään kummosessa vauhdissa ole ollut kattellaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ritiläireahan ihastuun ittekki, mutta jos ylemmäs lisää laitan, tartten tikapuut kasteluhun :)
   Jospa ne siitä friskaantuuvat. Sun pelargoonit on ollu ihan käsittämättömän suuria ja kukkaasia.

   Poista
 7. Melkoinen joukko pelaguita. Ritiläsysteemi on fiksu idea. Siihen mahtuu enemmänkin purkkeja.
  Omat pelaguuni ovat olleet ulkona pari viikkoa. Eivät ole koleista öistä suuttuneet, mutta selvästi kaipaavat enemmän aurinkoa ja lämpöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niitä kertyny. Oon nähäny joskus laitettavan rautalangalla purkkia kiinni verkkohon. Siitä tuli ihan kivan näkööne. Ei ollu rautalankaa ny käsillä, joten kokeelin kuriispäältä iliman. Sattuu olemahan oikian kokoone purkki käres ja siitä se sitte lähti.
   Eivät taira turhan kranttuja olla. Mulla tuppaa syksyysin kylymät niitä hätyyttää ennen sisälle tuamista ja hyvin ainaki siinä kohtaa kylymiäki öitä kestäävät. Aurinko ja lämpö teköö terää.

   Poista
 8. Hyvin sait pelakuusi terassille ja toivotaan suotuisoo kessee pelakuille. Mie eilen isot pelakuut terasssille toin, pienemmät on kasvihuoneessa koko kesän. Riippuvat vielä kasvattelloot ihtiinsä myös kasvihuoneessa. Hienoja ovat pelakuut kukkavalikoimassa ja talavetuksen mahollisuus erinomaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikee kovat etelätuulet pakkaa purotella ja kaataa joitaki purkkia. Pitkät roitamat ja piänet purkit o vaaravyähykkehellä. Kokeelin yks kesä laittaa muutamille sammalta ja sirpalehia tuli monehen otteesehen. Olivat nii kevyitä ja piäniä purkkia, että olivat tuulelle heleppua ruakaa.
   Piänille tekiski kasvariolisuhteet terää. Sulla onki tosi hyvät talavetustilat.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...