torstai 2. kesäkuuta 2022

Koska kukkii- haasteen vastaukset

Sain haasteen Keijunkukkaset-plokista. Haasteen oli laittanu aluulle Minna Hiidenkiven puutarhassa-plokista. Ihan veikkaaluksi meni. Kevät ku oli palio kylymempi ku mitä on täs viimme vuasina tottunu.

Vastaukset ovat......

'Firefly'-krookukset, arvaus 24.4, kukkii 25.4. Mullon tapana yrittää kuvata kasvit silloo ku non parahimmillansa, joten nämäki aloottivat muutamaa päivää ennemmi.
'Frosen Planet'-kevätkurjenmiekat, arvaus 28.4, ensimmääne aukes 3.5 mutta......
....parahimmillansa olivat 10.5
 'Schneekissen-esikot, arvaus 10.5, kukkiivat kunnolla 22.5.
Ihania! Nii raikkahia!
Navetan sivupenkin narsissit, arvaus 20.5, kukkiivat 25.5 palio huanommin ku enne ja kukkien näkyvyyttä haittas tulppujen varret, mikkä ovat yleensä narsissien kukkies palio matalampia. Ny puskivat lumen alta lähes yhtä aikaa.
Tänään sateeren välis napattu kuva 2.6.2022. Kanttausta vaatiis ja muutaki siistimistä. Tänään alootin kanttaamalla hanhikkipenkin ja terassipenkin. Kyllä se siitä.

Arvaukset menivät lähes kaikki piälehen enemmä tai vähemmä, mutta sehän ei mitää haittaa. Hauska haaste, vastauksia ku ei ittekkää etukätehen tiärä.

Märkä päivä. Vettä satanu tähän mennes 14mm. Pitääs viälä ripotella usiempanaki päivänä. Ny vois kyllä välillä olla taas kuivempaa. Olis näi kevääsin intua touhata pihalla ja se into menöö ihan harakoolle tällääsenä päivänä. Ketä ny tupatöitä kiinnostaa teherä. Kysympä vaa?!

Aurinkoosta kesäkuuta!

18 kommenttia:

 1. No eipä kiinnosta pätkääkään sisätyöt tässä kohtaa vuotta. Nyt sääennuste näytti sunnuntaista alkaen hyvää säätä ja just kun joudun olemaan muutaman päivän pois kotoa. No ei voi mitään. Hienosti arvasit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kiinnosta nii. Eileen oli viälä viiliää, mutta tänään on menny 20astetta rikki.

   Poista
 2. Hienosti kukkii sinulla niin tulppaanit, kuin narsissitkin. Valkoinen esikko on myös tosi kaunis.
  Täälläkin sisätyöt tahtovat väkisin jäädä tähän aikaan vähemmälle huomiolle.
  Ihan hyvinhän arvauksesi menivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän hyvin sipulikukat kukkii. Varsinki vanhat tulput yllätti. Koko talavi on könnätty sisällä, kesällä ollahan pihalla senki erestä.

   Poista
 3. Minusta myös yllättävän hyvin arvasit. Minä en ole tehnyt raporttia ollenkaan ja taitaa jäädä. Hienosti sinulla tulppaanit ja narsissit kukkii. Meillä ei narsissit viihdy olenkin nyt päättänyt että olkoon. Vettä on tullut täällä myös koko ajan nyt luvataan vähän parempaa mutta täytyy lähteä mummua auttamaan. Ja hyvähän se on kun sielläkin ilmat paranee niin voidaan touhuta pihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku osuu, joku ei. Kumma juttu. Narsissit o mun miälestä palio varmempia ku tulput. Arkoja on tiätysti niirenki joukos. Meillä tuli 29mm vettä, viimmeeses sarejaksos kaharen päivän saldona.

   Poista
 4. Osuit muutaman kohdalla hyvinkin lähelle! Schneekissen-esikot näyttävät kerrassaan kauniilta, tuollaiset saisivat muuttaa tännekin milloin vain.
  Meillä sataa juuri nyt ihan kunnolla, tämä on vasta ensimmäinen kunnon sade koko keväänä. Eilen tihuutteli vain yhteensä 5 mm.
  Sisällä pitäisi tehdä vaikka mitä, muttei huvita yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnella. Valakoonen on hiano, seku on nii puhtahan valakoonen. Meillä on tullu muutaman kerran ihan kunnon ryäppyjä. Sisällä vaan pakolliset kuviot.

   Poista
 5. Hyvinhän sinä veikkasit. Mahtoiko kukaan saada kaikkia osumaan? Normikeväänä olisi ehkä ollut helpompaa, mutta nyt koko kevät on ollut yhtä arvaamista ja odottamista.
  Navetan pitkä sipulikukkapenkki on ollut upeaa katsottavaa. Minulla monet narskut ovat vasta aloittamassa ja tulppujen kukinta on ollut harvinaisen onnetonta.
  Schneekissen-esikot ovat tosi viehättäviä. Kelpaisi minullekin. Ehkä pitäisi syventyä paremmin esikkojen sielunelämään, jotta saisin ne menestymään omalla pihalla.
  Siirsin viikkosiivouksen suosiolle jonnekin eteenpäin. Pihatyöt kiinnostavat enemmän. Sateisen sään vuoksi pihalle mennään heti, kun pilvet väistyvät. Kotia ehtii puunata sateellakin. Meillä satoi eilisen torstain koko päivän kaatamalla ja välillä vaakatasossa. Eipä tarvitse istutuksia kastella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskinpa kukaa kaikkia osas oikee veikata. Oon itte ollu tulppujeni kukintahan ihan tyytyvääne, koska en syksyllä piiloottanu uusia ku pari pussia. Muutamia esikoota on karonnu, tiärä miksikä. Pihatyät viää voiton sisätöistä 100-0. Ny on onneksi hianot ilimat.

   Poista
 6. Pääasia että kukkivat, väliäkö kalenterista. Vettä on satanu ja tullu rakeitakin. Sisätöitä pakko tehä välillä😆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta :) Ai, että oikee rakeeta, huh! Ei meillä, mutta saretta kyllä saatihin. Onneksi välillä paistaa aurinkoki.

   Poista
 7. Ihan yhtä hyvin osuivat arvaukset sinulla kohdilleen kuin kaikilla meillä muillakin: joku todella lähelle ja joku taas päiväkausia ohi suuntaan tai toiseen.
  Meillä on tullut pieniä kuurosateita pitkin päivää. Osa sellaisia minuutin-parin mittaisia, joten eipä niistä ole rännistä alas tullut pisaraakaan. Tumma tiilikatto kun lämpenee auringossa sen verran paljon, niin melkein höyrynä haihtuu parin ensimmäisen minuutin aikana satavat pisarat. Nyt vasta illalla on tullut pidempiä sateita, joista on saanut vähän kasteluvettäkin talteen. Maa onneksi kostuu lyhyemmistäkin kuuroista. Sisähommat eivät innosta, mutta pakko tehdä välillä niitäkin. Mieluummin kyllä vedän sadekamppeet niskaan ja lähden ulos :D
  'Scneekissen' on todella suloinen minustakin. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kylymänä keväänä arvaus oli vaikiempaa. Mutta ihan kohtuullisesti osuu. Meillä oli jakso, että satoo melekee joka päivä. Ny on pari päivää ollu satamata. Sarevesivarastot rupiaavat uhkaavasti hupenemahan. En nuan innokas oo, että sarevaatteis tekisin hommia, mutta mähän voin valita piha-aijat vapaammin ku sä.

   Poista
 8. Tupatyöt ei tosiaan kiinnosta keväällä, ja niin on tupa meillä sen mukainen. Sadepäivinä joutaa siivota. Kauniit väriyhdistelmät sinulla taas navetan seinustalla. Sopii hyvin taustan tiiliverhoiluunkin.

  VastaaPoista
 9. Ihanasti kukkivat, aikataulussa tai siitä poiketen, pääasia että kukkii!
  Ja mieluummin tosiaan ulkotöitä, sisällä vain ihan pakolliset (ja niitähän ei ole paljon;) )

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...