lauantai 18. kesäkuuta 2022

Jokku loistaa, jokku ei

 Ny o mm. alappiruusujen ja atsaleeojen kukinta aika tai ainaki pitääs olla.

Marjatanalppiruusu 'Haaga'
'Haaga' kukkii taas hyvi. Vuasi sitte kukinta oli palio maltillisempaa. Tämä kukinta pikkuusen ihimetyttää. Enoo vuatehen lannoottanu, en suajannu keväällä tuulilta, enkä kastellu kertaakaa. Olin ihan varma, että kaikki maharolliset nuput kuivaa kevättalaven tuulien kouris, muttei sittenkää.
Kevätatsalea
Toisin on käyny tämän viimme kesän kaunottaren.  Oli nimittäin ihan täynnä kukkaa. Ny muutamia alaoksilla, niillä, mikkä on ollu lumirajan alapualella. 
Tuuli on kuivattanu melekee koko puskan, mutta onneksi uutta viheriää pukkaa. Näi käytihin viimmeeksi SINÄ tappotalavena.
Atsalea 'Ruususen Uni'
Ei seuraavakaa kukoosta. Pavijonkipenkkihin siirtämäni atsaleea kukkii muutamalla kukalla. Jäniksethän tämän parturoo. Ja mäku näin istuttaessani pinkin ja sinisen ihanan liiton. Jospa joskus.
Puistoatsalea 'Illusia'
Ei tämäkää silimiä hivele. Tuskin eroottaa koko kukintaa, mitä ny jäniksen jäliiltä jäi. Tuli stratekine kömmährys istuttaessani tämän tähä. Olis pitäny olla joko täysin valakoone tai punaane. Nämä kelta/valakooset kukat hukkuuvat ansikan keltaasehen loppukukintahan. Asiaa tiätenki parantaas ansikan repimine juurelta ja jouruttaas se varmasti kasvuaki.
Puistoatsalea 'Adalmina'
Onneksi löytyy 'Haagan' lisäksi toinenki komiasti kukkiva. Aitauksen atsaleea oli täysin lumen alla ja nuppuja o kiitettävä määrä.

Täälon sateene viikonloppu. On satanu aamusta asti, ei mitää hirveetä määriä, mutta kuitenki siksi palio, ettei pihalle oo ollu mitää asiaa. Kuis teillä?

Mukavaa viikonlopun jatkua!

20 kommenttia:

 1. Minun kevätatsaleani kunto on suurin piirtein sama. Viime keväänä kukki kauniisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi!
   Sama täälä. Mullaki oli ihan täynnä kukkaa.

   Poista
 2. No onpa harmi, että noin moni atsalea on kuiva raasku! Upea kyllä tuo Haaga. Jospa ensi vuonna taas parempia kukintoja.

  VastaaPoista
 3. Täällä on käynyt atsaleoille sama, tosi huonosti kukkivat ja kuivia oksia on paljon, myös osa hortensioista kärsi samoin. Alppiruusut taas kukkivat hyvin, tosin ne ovat niin pieniä ettei vielä ole sinun Haagan veroista kukintaa. Vettä tuli 10mm, ei tarvita yhtään enempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että tuulet o lisääntyny ja ne kuivattaavat kasvia. Meillä tuli eilee n.6mm ja tänään muutama milli päälle. Ny vois sateet pitää tosiaan pikkuusen pitemmän tauon.

   Poista
 4. Komiasti Haaga kukkii! Meillä vanhimmat alppiruusut kukkii hyvin, atsaleat ei niinkään hyvin. Jänikset ei piässy syömään niitä, vaan esm. Illuusiassa ei yhtään kukkoo ja on jo ihan reilunkokonen pensas. Ruususen Uni ol miulla tarkotus siirtee tuonne mehtäalalle, onhan tässä kesä aikoo vielä. Vettä on meille nyt santanu, miärällisesti ei kauheesti. Vaan ei säilörehun tekkoon piäse. Vanhaks lehmille tehtävä rehu on jo piässy. Valakuaista ostattaa lypsykarjatilallisilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny on taas 'Haaga'n kesä. Jospa ens vuanna kukkiisivat.
   Meillä teherähän heinää vaan hevoosille, joten aikaa viälä on. Täälon lähes kaikki säilörehut tehty pelloolta. On ollu sopivasti poutapäiviä. Onneksi ei oo enää sitä rumpaa. Harmi, etton teillä ollu nii sateesta aikaa.

   Poista
 5. Haaga ja Adalmina kukkivat onneksi kauniisti, toivottavasti talven kurittamat atsaleat elpyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi eres jokku. Kyllä niis näkyy uusia alakuja. Eiköhän ne toivu.

   Poista
 6. Haagasi kukkii upeana. Minulla Ruususen Unessa joitakin kukkia, Northern Lightsissa ei ainuttakaan. On kuitenkin elossa. Muutaman naapurin pihalla rhodot ovat aivan täynnä kukkia. Takuuvarmasti tiedän, etteivät näiden talojen asukkaat ole tehneet kasviensa kukinnan edistämiseksi yhtään mitään. Kasvupaikalla, säillä ja sattumalla lienee iso osa.
  Eilen täällä satoi koko päivän, ajoittain rankastikin. 220 litran sadevesisaavi on jo täynnä. Harmi, ettemme saaneet hankittua sitä toista. Nyt paistaa taas aurinko.
  Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son tällä hetkellä taas puutarhan keskipiste. Eli muillaki atsaleeat nuuruu. Suurimmat alappiruusut taitaavat hoitaa jo itte ittensä ja sattumalla on suuri merkitys.
   Eileen oli tääläki sateene päivä, rauhallista saretta mistei kauheeta määriä kertyny. Tänään saret alakas illansyrijäs. Siihen asti voi olla pihalla, vaikkaki ajoottain piänes sumusatees. Täälei aurigosta oo näkyny pilikahrustakaa. Mukavaa pyhäiltaa!

   Poista
 7. Komee Haaga. Omani on vielä nuori, mutta kukkia enempi ku ennen. Atsaleoista en tiedä, kun ei oo kokemusta. Harmi sun kasveja, mutta elossa ovat kumminkin.
  Eilinen oli täysin tupapäivä, tuli jopa leivottua😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se :) Kasvaa onneksi joka vuasi. Mun oman ei tarttisi enää kasvaa. Jos ens kesänä olis muillaki parempi kukinta. Mulla meni eilinen päivä laittaes kasvisivuja aijantasalle. Leipuakki pitääs, vaan ei malta :)

   Poista
 8. Toivotaan, että atsaleasi toipuvat. Alppiruusu on tosi kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niis jo onneksi uutta kasvua tai ainaki pullistunehia uusia silimuja. Kiitos :)

   Poista
 9. Minun atsaleani näyttävät hyvin samanlaisilta kuin nuo sinunkin ja kaikki sentään olivat käytännössä koko talven hautautuneina hangen alle. Ei niissä syksylläkään hirmuisesti kukkasilmuja ollut, joten epäilen, että kesän säissä oli jotain, mikä ei edesauttanut nuppujen muodostumista. Alppiruusutkin kukkivat vähän kehnosti. Onneksi niin alppiruusut kuin atsaleat ovat hengissä, niin voi toivoa parempaa kukintaa ensi keväälle.
  Meillä on satanut monena päivänä vettä. Muina päivinä on sentään ollut edes osan päivästä poutaista mutta eilen tuli ihan kaatamalla oikeastaan koko päivän ajan. Kaikki vesisäiliöt tulvivat jo puolilta päivin yli ja maa on läpimärkää. Nyt olisi tarvittu pidempi poutakausi ja mieluusti lämpöäkin mutta eikös vain juuri äsken alkanut taas sataa kaatamalla. Kasviparkani hukkuvat kohta! Jouduin laittamaan kasvimaallakin tomaatti- ja paprikaruukkuja irti maasta, että ylimääräiset vedet valuisivat pohjarei'istä pois. Vaikka katoksen ja harson alla olivatkin, niin tuulensuunta oli eilen tietysti juuri niitä kohti. Toivottavasti eivät nyt mätäne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällähän oli aika paahteesiaki jaksoja, mutta, jos en aivan väärin muista, syksyllä satoo ihan riittävästi. Täälä ainaki osasyyllisenä pirän, nykyysin ihan hirmuusia tuulia. Kuivattaavat vähemmälläki voimalla. Mutta tosiaan, onneksi ovat hengis.
   Täälä sataa aina välillä, kuten tänä aamuna. Siksi malttaa istua koneella :) Ihan täyttä kaatosaretta ei onneksi oo osunu kohoralle. Eiköhän se toivottu poutajakso juhannukseksi tuu. Menöö vaan taas toisehen äärilaitahan. IIK! Liikaa nua kolomiakymppiä hätyyttävät lukemat. Toivottavasti saret ei saa mitää katastrofia aikaaseksi.

   Poista
 10. Komea 'Haaga'. On kyllä jännä, miten jotkut kasvit oikein kukoistavat puutteellisesta hoidosta ja hankalista olosuhteista huolimatta, kun taas toiset jurottavat, vaikka saisivat juuri niille räätälöidyt olosuhteet ja huolenpidon. Täälläkin oli sateinen viikonloppu. Lauantaiaamusta ehdin hetken tehdä pihahommia kastumatta. Jospa juhannukseksi povattu kaunis keli pitäisi paikkaansa. Viettäisin mieluusti kolmen päivän vapaan puutarhapuuhissa. Mukavaa juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ku tiätääs kasvien aivootukset. No, menis liian helapoksi tämä puutarhuroonti. Kyllä ny näyttää siltä, että juhannuksesta tuloo aurinkoone ja kuuma.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...