sunnuntai 19. kesäkuuta 2022

Avoomiihin

Päätin sitte laittaa ruksin ruutuhun, vaikka osallistuun viimmeki vuanna. Ohan ny ihan eri aika, ku erellisillä osallistumiskerroolla ja puutarha syksyysen täytelääne.  

Harmaa-ajuruaho 'Coccineus' kukkii siävästi kiviympyrän kylijes.
Ja toivottavasti kärhöt kukkiisivat. Jos avoomet olis viimmesyksynä ollu elokuus, olis kärhöjen kukinta osunu just kohorilleen.  Ny arvelutti kylymä kevät, mutta tuntuu siltä, että kasvit o kiriny aika hyvin kasvun kiinni. Kiitos suht kostian alakukesän.
Laukat ( Allium x rosenbachianum) loistaavat mäntykulumas.
Mitään isoompaa uutta tuskin tuloo, mitäny pari keskeneräästä kärhöporttia pitääs saara viimmeen valamihiksi. Toivottavasti ihimiset käyvät yhtä hyvin ku muinaki kertoona. Ny on siinä miäles erilaane tilanne, että Kauhavalla on peräti (kolome), ny peräti nelijä avoonta puutarhaa.

                                                             Koskiranta, Kauhavalla
Alapernaa, Kauhavalla
Virpin piha, Alahärmäs
Paulan piha, Kortesjärvellä

Kauhavalla voi teherä nelijän kiarroksen. Alunakkahan merkintä 7.8 kohoralle!

22 kommenttia:

 1. Katsoinkin, että lähdit mukaan 😊. Minä uskaltauduin myös, vaikka tuntuukin, että olisi pitänyt odottaa kaiken kasvua vielä pari vuotta. Toisaalta isäntä sanoi, että kaiken työn jälkeen pitäisi jo tehdä ratkaisu. Ilman tuota isännän kommenttia en olisi vielä lähtenyt mukaan. Pelottaa jo etukäteen, huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aattelin, että menöö varmasti taas hetki, etton avoomet näinki myähään. Huamasin sunki osallistumisen. Meitä plokkaria osallistuuki tänä vuanna aika monta. Hyvä nii. Jos sun puutarhas ei oo kattomista niin mihinä sitte?!?!! Pelijätä ei tartte, vaikka varmasti hermostuttaaki. Päivästä tuloo varmasti onnistunu ja jää palio mukavia muistoja.

   Poista
 2. Sinulla on kaunis ja vanha puutarha missä on katsottavaa vaikka joka vuosi kävisi. Itse olen käynyt kerran yhdessä puutarhassa mökille menon varrella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oonhan puutarhaa jo kohta 20vuatta rakentanu. Aina löytyy jotaki uuristettua osaa, mutta yleesilime on aika "valamihin" näkööne. Kannattaa käyrä avoomiis, jos on suinki maharollista. Aina niistä jotaki ireaa kätehen jää.

   Poista
 3. Kivaa! Sinulla onkin komea puutarha ja paljon nähtävää, joten hyvä vain, että osallistuit taas. On hauska lukea jälkeenpäin itse kunkin kokemuksista. Tälläkin suunnalla on kaksi puutarhaa avoinna ihan lähekkäin (me ja Puutarhahetki-blogin Tiiun puutarha) eikä Kuopioonkaan ole pitkä matka katsomaan seuraavaa kahta puutarhaa. Useampi piha lähekkäin houkuttelee varmasti kävijöitä kauempaakin enemmän kuin yksittäinen puutarha tunnin ajomatkan päässä muista. En itsekään ole aikaisempina vuosina lähtenyt ajelemaan yhden puutarhan takia pitkää matkaa, vaan suunnannut sinne, missä olisi useampi paikka nähtävänä. Toivottavasti säät suosivat meitä kaikkia kesän ajan, jotta olisi kärhöt kukkeimmillaan ja muutenkin puutarhat kuosissaan. Eikä tarvitsisi sataa silloin elokuussakaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järki sanoo, että nähtävää riittää, vaikka ittestä tuntuu ettei nii kauhiasti, jokapäivä ku niitä vahtaa :) Kokemukset on avoomista torella positiivisia! Kaikki ei tiätenkää kaikesta tykkää, mutta ne lähtöövät pois vähin äänin. Teitä onki kaks oikee intohimoosta puutarhuria avoomis. Veikkaan, että kiirusta pitää ja ihimisiä riittää. Non aivan pyärällä päästänsä kaikkien ireooren runsauresta. Kärhötilanne tuntuu, ainaki omasta miälestä hyvältä, ei kaikkien kohoralla kuitenkaa, mutta riittävän hyvältä. Nähtäväksi sitte jää, mikä o tilanne elokuus. Oon osallistunu avoomiihin joka kerta, viaraalijana tai pitämällä itte avoomet. Kerran on tarvinnu sateenvarioa, joten hyvin on menny :)

   Poista
 4. Hienoa, että lähdit mukaan, sinun pihallasi on kivoja yksityiskohtia, vieläpä itse rakennettuja, kasveista puhumattakaan. Syyspuolella rehevyyskin on varmempaa. Harmi, kun olette niin kaukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Elokuus puutarha näyttää ihan erilaaselta ku alakukesästä. Harmi.

   Poista
 5. Hieno, upea puutarhasi on esittelyn arvoinen. Eiköhän väkeä tule, elokuussa on ihan erilainen puutarha kuin kesäkuussa. itseänikin jännittää mitä silloin kukkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nähtäväksi jää, lisääkö vai vähentääkö puutarhojen lisääntyny osanotto kävijämäärää. Tänne ku on pisin matka. Kiartolenkki on maharolline, eikä liian pitkä. Nelijäski osanottaja on ilimoottautunu, justihin pisimmälle siirtymäosuurelle. Ny on puutarhat tasaasemmin lenkin varrella. Joo, ny saa jännittää koko kesän, vaikka sonki sitte sitä mitä son.

   Poista
 6. Kiva, että olet tapahtumassa mukana. Minulla on vaikeus päättää, mihin päin Suomea tuolloin suuntaisin ihailemaan puutarhoja. Toisaalta täällä Varkaudessakin näyttäisi olevan kolme kohdetta, joten jos en jaksa lähteä kauemmas, käyn niissä. Toivottavasti sää suosii tapahtumapäivänä ja kukinta on runsasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullaki on ollu tapana kiärtää joko rannikua tai sisämaata vuarootellen :) Lähialueet tiätysti ensin. Toivottavasti ei sataasisi ainakaa ihan kaatamalla.

   Poista
 7. Katsoinkin, että sinäkin olet mukana, mahtavaa! Harmi vain ettei nähdä, kun minä myös osallistun tapahtumaan 7 vuoden tauon jälkeen. Mutta mukava, kun Avoimet on nyt vähän eri ajankohtana kuin yleensä. Toivotaan kesälle aurinkoa, mutta myös sopivasti sadetta, että elokuussa kukoistaa!

  VastaaPoista
 8. Niimpä! Oli ihan pakko osallistua, ku tosiaan aijankohta on näi myähään, eikä taira myähääsemmäksikää mennä ja seuraavaa kertaa saa orottaa taas tiäs kuinka kauvan. Seittemäs vuares on puutarha keriinny muuttua jo huamattavasti, hyvä sä! Toivottavasti kesän säät suasii, sopivasti kaikkia sääsorttia :)

  VastaaPoista
 9. Huippua, että olet tapahtumassa mukana. Auringon paistetta ja passelisti vesisadetta kesääsi ♡

  VastaaPoista
 10. Kaunis puutarhasi on esittelyn arvoinen. En vielä oo tutustunu, keitä meilläpäin osallistuu tähän tapahtumaan. Vasta sain istutettuu kesäkukan taimet penkkeihin ja nyt tilalla on rehunteko, kauhan varressa mie heilun. Huomenna meinasin leivinuunin lämmittee ja piirakoita paistoo, taretaan sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Varmasti teilläkipäi on puutarhoja auki. Ei oo mullakaa kauvaa ollu. Aikamoosia rääppänöötä olivat, mutta eiköhän ne siitä vahavistu. Meilläki isäntä on tänää kaatanu heinää ja o nykki pellolla. Varmasti tarkenetta, pihallaki ihan hellelukemis.

   Poista
 11. Olispa kiva päästä monen vuoden jälkeen käymään pihallasi! Ehkä se just elokuussa onnistuu, heinäkuussa ei varmastikaan. Harmitti kun viime vuonna ihan vieressäkin oli avoimia enkä ehtinyt käydä.
  Oikein hyvää juhannusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääset! On tullu täs aijas jotaki muutoksia ja ainaki vehemahammat kasvit näi loppukesästä, jos ei kuivuus näännytä kaikkia. Kiitos, samoon sulle!

   Poista
 12. Tänä vuonna en avoimiin pääse, sattuu juuri samaan aikaan tyttären muutto opiskelupaikkakunnalle. Kova paikka äitille ja isälle, kun lapsi ponnistaa omille siivilleen 300km päähän!! Tuossa juhannuksen pikku tunneilla sain isännän houkuteltua pitämään itsekkin avoimet, mutta vasta 2 vuoden kuluttua. Ensi vuonna ei tätä vauhtia ehdi ja on siinä jo kalenteri aika mukavasti täynnä kaikenlaista... Jos näin tapahtuu, tulen varmasti sinulta hieman "neuvoja" kysäsemään :) Paniikki iski nyt jo, että pitääkö sitä kaikki kasvit tunnistaa?! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuttopuuha viää kyllä tehokkahasti koko viikonlopun. Kauvas flikka "karkaa", mutta eiköhän äitee ja isä siitä aijankans toivu :) Hyvä juttu etton uutta vertaki tulos avoomiihin. Mä taas lupasin isännälle ja ittelleniki, etten tämän kesän jäläkihi osallistu pitkähän aikahan, joten tuun varmasti teirän avoomihin jos silloon viälä henki pihisöö :D
   No, panik! Olis tiätysti hyvä tunnistaa kasvinsa, mutta kyllä mulla siinä pyäritykses o monta kertaa lyäny nii tyhyjää, etten oo yhtäkkiä jotaki kysyttäes muistanu yhtää mitää.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...