torstai 9. kesäkuuta 2022

Taimihankintoja

 Kerään ny tähän muut kevään hankinnat..

Onneksi nämä kaikki ei torellakaa oo mun, vaan flikan. Flikka lunasti häälahajakorttinsa Blomqvistilta. Tiätysti änkesin joukohon. Oli hilikulla, etten joutunu kävelemähän kotia.
Autohon ei olis mahtunu enää oikee palio.
Itte ostin kriikunan ja tyrnipuskia.
'Silvast' -kriikuna on läheltä, Jepualta löyrettyä kantaa, minkä pitääs menestyä näillä leveyksillä.
Tyrnit 'Eva' ja 'Otto' ovat uurehkoja jalosteeta.
Lisäksi ostin matalan pötis kasvatettavan varelman 'Ruby Beauty'n, mikä on ollu mulla ennenki, mutta kait kuivi talaven aikana kastelun puutteesehen. Herttamerikaalin -Crambe cordifolia, lehtiä voi syärä. Maistuu-kaalelta :D . Lisäksi viälä yhyren sinisen japaninakileijan kualeentunehen tilalle.
Tulles kurvattihin viälä Sundille. Flikka ku ei oo siäläkää koskaa käyny. Ei tiätystikkää minkää muun syyn takia. Siältä ostin patiokarhunvatun.
Loput oliki sitte pikkutaimia, erilaasia lehtikaalia ja varsiselleriä.
Ja muutamia salaatintaimia.
Jokilaakson puutarhatapahtumasta ostin perinteesen ruskolilijan ja sinivaleunikkoja. Saas nähärä kuinka nuaren unikkojen kans käy. 
Hankkijalta jäi kätehen, kuinka ollakkaa,  yks kärhö, vaikka oon nii vannonu, etten enää sekaannu jalokärhööhin. Tarhaimikänkään siniä en pystyny vastustamahan.
'Sarah Elizabeth'- jalokärhö oli nii söpön färine ja jotaki tälläästä oon paviljonkihin ettiny. Mialuummin olis tiätenki voinu olla viinikärhö.
Yhteenvetona muuten, että hyätykasvivoittoosia ostoksia. Viälä pitääs ainaki mariapuskia laittaa. Ei tuu varsinaasehen puutarhahan, koska son nii täynnä. Mullon ollu uus projekti "valtaus" tuala takatarhalla, mihinkä meinaaan suurimmat kasvit laittaa. 

Sateesin terveesin!

20 kommenttia:

 1. Komea valikoima taimia lähti mukaan. Toivotaan, että Sarah Elizabeth menestyy.

  VastaaPoista
 2. Taimiostoksilla on riskinsä, joku joutuu etsimään uuden kyydin :D Teillä on ollut antoisa reissu! Patiokarhunvadelma onkin ihan uusi tuttavuus, toivottavasti saat pian satoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soli hilikulla :D Oli oikee antoosa ja mukava reissu. Toivottavasti satua tuloo jo tänä kesänä. Ainaki erellisen kans se onnistuu.

   Poista
 3. Kuulostaa olleen antoisa ja varmasti mieluinen reissu. Sinäkö keksit antaa lahjakortin tuonne? Hyvässä valmennuksessa tytär on, kun sun kans pääsee kaupoille ja muutenkin. Minä en oo hirveesti onnistunut jälkeläisjalostuksessa sen suhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se oliki. Kyllä se mun piikkihin meni. Flikka suunnitteli aikamoosta hyätytarhaa ja ajattelin pikkuusen avittaa. Auto oliki täynnä erilaasia satua tuattavia mariapuskia ja herelmäpuita. En olisi ollenkaa vannonu kymmene vuatta sitte, että olis minkäämoone puutarhasiämen iteellä. Niin ne miäli ja olosuhteet muuttuu.

   Poista
 4. Miälenkiintoonen tua purkis kasvatettava varelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuallaane torella erellisyrittämällä marijoo. Varelmat oli suuria ja hyviä. On matalakasvuune, joten helappo kasvattaa pötis. Olis vaan pitäny talavella välillä kastella. Oli kellaris. On näillä leveysasteella huanohko talavehtimahan maas.

   Poista
 5. Inspiroiva postaus - lähden tänään taimiostoksille :)

  VastaaPoista
 6. Ymmärrän hyvin, ettei tuollaisissa kaupoissa kiertämällä auton tavaratila riitä. Teillä onkin ollut antoisa reissu, kun kaksi samanmielistä on matkassa.
  Onnea uusille istutuksille ja varsinkin Sarah Elizabethille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sitä joskus ennenki ollu autos aharasta. Ei olisi vaan vuasia sitte uskonu, että näin vois joskus käyrä flikan kans. Kiitos :)

   Poista
 7. Wau, tosi kiinnostavia ostoksia olet tehnyt. Paikallinen kriikuna on upea löytö. Ja muutkin taimet tietysti. Minuakin kiinnostaisi patiomarjat, onkohan ne kovin vaikeita saada menestymään? Kärhökin on upea, kerta kiellon päälle sopii aina 👍 Aivan ihana myös tuo tyttäresi kuorma 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon haikaallu luumupuuta tai kriikunaa jo jonku aikaa. Ny päätin kokeella uurella valtauksella. En tiärä kuinka näin tuuliset olosuhteet sopii, mutta sitte seki on kokeeltu. Patiomarijoosta, suuri pötti helepottaa kastelua. Siälä eteläs vois talavehtia maaski?! Ovat kai mataliksi jalostettuna vähä areempia.
   Joo, nykyysin kiärrän aina ensimmääsenä viinikärhöt. Lajikevalikooma on tosin aika vähääne ja ku haluan toisistansa eroottuvia viinikärhöjä on valikooma entistäki rajatumpi. Eikös :)

   Poista
 8. Kivoja ostoksia ja miten hienon värinen kärhö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärhö muistuttaa vähä 'Hagley Hybridiä'. Toivottavasti eroottaa kuitenki toisistansa.

   Poista
 9. Ei pitäis kattella postauksia, joissa tullaan reissusta auto täynnä taimia... Hyviä hankintoja teitte. Toivottavasti tämä kriikuna pärjää paremmin.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...