lauantai 25. kesäkuuta 2022

Juhannuksena

En mitää suurempaa osannu teherä, joten kuvasin sitte aamutuimahan etelänpualta ja etupihaa. Sinne osuu aamun aurinko. Joten kuvamaratonia tiaros. Yleesilime on tällä hetkellä aika sinivoittoone. 

Köynnöskujan päärys on parahite talaven yli säilyny verililija. Viheriäki o hengis, niukin naukin. Muut hävis. Takana eri färisiä siperiankurijenmiakkoja. Viimmeesen looran päällä on klasi, ettei lumipalloheires hyppivät linnut sotke salaattia.
Jänisten latvomat marjasinikuusamat/hunajamarijat o kasvanu ihan hirviästi, kait suht runsahien sateerenki ansiosta. Niille piti heittää verkot, ettei räkätit syä sinistyviä marijoja.
Leimupenkin sinistä hetkiä. Keskellä kestosuasikki mirrinminttu 'Junior Walker'.
Erellises kuvas viimmeesenä näkyy kurjenpolovi 'Sirak'. Takana olevahan suklaakirsikkahan on luvas ennätyssato.
Peruutetahan potangerihin. Maas talavehtinehet kruunuvuakot ne jatkaa kukkimista. Tämoli hauska yllätys, että niistä tuli alakukesän kukkijoota maas talavehtimisen jäläkihin.
Ja sitte etupihalle. Kolomiopenkin sinisyyttä, kurijenpolovi ''Philippe Vapelle', akankaali, mikä o maanpeittokasvina koko penkis ja reunas sammalleimu ' Emerald Cushion Blue'.
Pihanpualellon isorikko aloottanu.
Kaaripenkin alakupääs kukkii vaaliana pilivenä kirijavalehtine posliinirikko.
Kaaripenkin takaosas o rungolline 'Therese Bugnet' aloottanu kukkimisen.
Piooniis o nuppuja ihan hirviä määrä. No, täs Aleksanteris ainaki. 'Karl Rosenfield's päätti jättää tänä vuanna kukkimisen välihin, mitä sitä turhia koreella.
Pioonien eres on kiva pari, tumma bellis ja kurijenpolovi 'Plenum'.
Tämä exanopilta aikoonaan saamani siperiankurijenmiakka 'Alba'?? aloottaa aina ensimmääsenä. Tykkään. Takana siämentaimi, minkä kaivan avoonten taimimyyntihin.
Siämentaimen viäres kukkiivat keltaane kultakaari ja valakoonen tarhalaukkaneilikka 'Alba'.
Jatketahan vallihauralle. Kellertävä puska on hurmehappomarja 'Coldalita', tummalehtine kurjenpolovi 'Sanne', onneksi eres toine alaku selevis talavesta, sitte kukkimisautomaatit lewisia ja vuoriarho.

Ja viimmeesenä hanhikkipenkin, kukintaansa alootteleva pikkusyreeni 'Palibin', eikä terassipenkin nurkalla oleva suviruusukaa oo päässy viälä vauhtihin. Toisen nurkan alappiruusun kukinta o jo hiipumas.

Ilta-auringon pualelta sitte kuvia loppupuutarhasta seuraavalla kerralla.

Mukavaa juhannuksen jatkua! 

20 kommenttia:

 1. Ai että, onpa aivan ihania värisävyjä ja näkymiä!

  VastaaPoista
 2. Voi sentään, että osaa olla kaunista! Niin herkullisia näkymiä ja sointuvaa kukintaa joka kuvassa. Tykkään kovasti kaikista siperiankurjenmiekoistasi.
  Odotan innolla seuraavaa kattausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Lisää siperiankurijenmiakkoja ja muita saman tyylisiä on aloottamas kukintaansa. Niiton kerääntyny mukavasti, koska tykkään niistä ittekki.

   Poista
 3. Onpa siellä kaunista. Tuo Albakin on kaunis. Ostin valkoista kurjenmiekkaa ja toivon, että se ensi vuonna kukkisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tua emoalbaki pitääs jakaa, on jo senverran suuri mätäs, kukkii kuitenki viälä. Toivottavasti kukkii. Mulla valakooset tuntuuvat olevan palio krantumpia ku muut färit. Kukkiivat kuinka kulloonki huvittaa tai sitte ei ollenkaa.

   Poista
 4. Kauniita ja kaikki kasvit hyvässä kukassa. Vaikka sitä valittelee talvivaurioita niin pitäisi muistaa myös ne jotka selvisivät ja kuitenkin suurin osa kasveista selvisi viime talvesta jopa hyvin. Hieno valkoinen kurjenmiekka, tekee paljon kukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mullaki tuli yksittääsiä menetyksiä. Ei onneksi mitää suurempaa tapahtunu. Esikoos kävi suurin harvennus. Kukkii hyvin, vaikka olis jo jaon aika.

   Poista
 5. Kannatti ulkoiluttaa kameraa, kun sait näin upeita kuvia! On rehevää ja paljon kukkivia. Onko tämä nyt sitä keskikesän ja suven suloisuutta? No ihan varmasti :)

  VastaaPoista
 6. Kyllä on kaunis kierros kameran kanssa. Nyt on rehevyyttä ja kauneutta näkyvissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Onneksi on satanu riittävästi, vaan kuinka käy näiren helteeren kans. Yleeskastelua ku en harrasta.

   Poista
 7. Oo, tuota Palbinia! Viettää oikeaa juhannusjuhlaa! Valkoinen siperiankurjenmiekka olisi ihana lisä omien sinisten joukkoon. Sitä pitääkin muistaa puutarhoilta metsästellä... Hellettä piisaa, harmittavasti monen kukikanta menee nopeasti ohi. Joten nyt on ihailtava ja nautittava jokaista kukkijaa! Hyvää sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin teki. On siitäki muutama alaoksa kuivanu, muttei onneksi yleesilimeesehen palio vaikuta. Valakoosia on montaa sorttia. Tämä mun 'Aiba' ei oo ihan puhtahan valakoone vaan hennosti sinervä. Kukinnat menöö vauhrilla. Mukavaa viikon jatkua!

   Poista
 8. Todella kauniita näkymiä ja Palibin kukkii aivan ihanasti.

  VastaaPoista
 9. Voi miten ihania ja värikkäitä näkymiä! Ja taas yksi jolla kukkii kurjenmiekat... Taidanpa ottaa sinusta mallia ja kaivaa niitä avoimiin myytäviksi. Vaikka kaikki kun eivät suostu minulla kukkimaan!
  'Palibin' on kyllä komeassa kukassa. Kelpaa katsella ja ihastella. Mukavaa helleviikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvien kurijenmiakat o jo menoteillä, ei näillä heltehillä jaksa kauvaa kukkia. Kyllä mullaki muutama juroo. Yks on ainaki liian varijooses paikas ja jalostetummat valakooset mulla kukkii huanooten. 'Palibin' on oikia herkku kukkiessaan. Kiitos, samoon!

   Poista
 10. 🥇 I have a similar garden. Super piękny.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...